26.06.2023
Навчання. Освіта
eye 179

Англійська для подорожей: як підготуватися та не соромитися?

Англійська для подорожей: як підготуватися та не соромитися?

Уявімо, що ви зібрались на відпочинок, але ваша іноземна досі до цього не готова. Що робити? Починати якомога швидше вчити англійську для подорожі!

Що потрібно знати про англійську для подорожей?

Готуючись до омріяної та жаданої відпустки, вам необхідно купити квитки, забронювати готель та запланувати маршрут. Для цього вже потрібні знання англійської для подорожей. Тому буде доречно завчасно подбати про вдосконалення свого словникового запасу новими корисними фразами, які знадобляться вам під час поїздки.

  1. Почніть з основних фраз, виразів та слів, які ви ймовірно будете використовувати під час поїздки. Згадайте привітання, наприклад: “Hello! — Привіт!” або “Good morning! — Доброго ранку!”. Не забудьте про ввічливі звертання: “Excuse me... — Перепрошую…” та “Sir/Madam — Пане/Пані”.
  2. Прикупіть розмовник для мандрівників, який містить саме англійські слова для подорожей, корисні фрази, вирази або приклади діалогів у аеропорту, готелі або ресторані.
  3. Розширюйте свій словниковий запас, вивчаючи нові слова, пов'язані з відпусткою. Фокусуйтеся та приділяйте більше уваги словам, які будуть вам необхідні саме під час відпустки.
  4. Намагайтеся використовувати іноземну мову в реальних ситуаціях. Навіть якщо ваш рівень не є досконалим, спробуйте спілкуватися з місцевими жителями, персоналом готелю або ресторану. Чим більше ви практикуєте, тим впевненіше будете використовувати іншу мову!
  5. Прослуховуйте аудіоматеріали або переглядайте відео з субтитрами. Це допоможе вам звикнути до акценту, покращити сприйняття мови та поповнити свій словниковий запас.

Alt: Як покращити свою англійську мову для запланованої подорожі

Як не соромитися розмовляти іноземною під час відпочинку?

Багатьом людям властиве почуття сорому або невпевненості при спілкуванні іншою мовою. Проте, важливо пам'ятати, що не треба соромитися своєї іноземної, адже можна підтягнути її за допомогою курсів англійської мови онлайн на сайтsі https://booyya.com/. Але як подолати сором та більш вільно розмовляти англійською мовою під час подорожі? Ось кілька порад:

По-перше, згадайте мету своєї поїздки. Нагадайте собі для чого ви вирушили відпочивати. Точно не для того, щоб соромитись своєї вимови. Скоріш за все, ви подорожуєте, щоб насолодитися новими місцями, знайомитися зі світом та отримати нові враження.

По-друге, не забудьте попрактикуватися перед поїздкою. Для цього достатньо вивчити низку фраз англійською для подорожі, які ви можете використовувати в різних ситуаціях. Потім повторюйте їх в голос. Так, можете навіть імітувати сценку в готелі чи ресторані, адже психологічно це допоможе стати більш розкутим. Чим більше практики перед поїздкою, тим впевненіше ви почуватиметеся.

По-третє, не бійтеся помилок! Пам'ятайте, що помилки є частиною процесу вивчення мови. Важливо не боятися зробити помилку під час використання англійських фраз для подорожі. Тим паче більшість людей будуть оцінювати ваші старання і сприйматимуть ваші помилки з розумінням. Гарного відпочинку та успіхів у навчанні!

Читати також


up