Бухгалтерські програми для повного обліку

Бухгалтерські програми для повного обліку

У минулому бухгалтерський облік основувався на великій кількості паперової документації. Сьогодні ж роль паперових тек взяли на себе новітні бухгалтерські програми. Деякі з них можна використовувати онлайн, наприклад у хмарі, інші, як-от BAS Бухгалтерія, – у вигляді програмного забезпечення, встановленого на комп’ютерах.

Як вибрати програму для ведення бухгалтерії?

Насамперед, переконайтеся, що такий інструмент має всі необхідні функціональні можливості. Різне програмне забезпечення дещо відрізняється, і управління кожним із них вимагає певних заходів. Хоча бухгалтерські операції базуються на однакових принципах бухгалтерського обліку, обране вами програмне забезпечення повинно враховувати всі потреби компанії, а вони можуть бути різними.

Наприклад, в одній компанії ключовим буде ефективний управлінський облік, в іншій – можливість створювати різні плани рахунків, а в третій – інтеграція з електронною комерцією або додатковими інструментами. Тому перед тим як вибрати конкретне програмне забезпечення, переконайтеся, що воно відповідає всім вимогам вашої компанії.

Комплексні програми для бухгалтерського обліку є найбільш детальним способом фіксації господарських подій. Вони використовуються переважно в товариствах, що є результатом зобов’язань, які містяться в Законі про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні. Для ведення бухгалтерських книг, безсумнівно, потрібні спеціальні знання, тому зазвичай цим займаються штатні бухгалтери чи бухгалтерські бюро, що надають послуги аутсорсингу.

Усі процеси в одній програмі

Якісне програмне забезпечення для ведення бухгалтерії дозволяє:

  • вести повний бухгалтерський облік;
  • реєструвати нових користувачів, які можуть використовувати програму без додаткових витрат;
  • автоматично оновлювати програму відповідно до чинних нормативних документів;
  • вести кадрове діловодство для розрахунку зарплати співробітникам;
  • легко формувати необхідні документи для податкової та Міністерства фінансів України.

За допомогою таких програм, незалежно від розміру підприємства, кожен власник компанії може повністю контролювати свої доходи та витрати. Усі декларації до Фонду соціального страхування або податкової можна відправляти без необхідності встановлення додаткових програм.

А ще такі програми автоматично створюють копії документів і зберігають їх у спеціальній електронній хмарі. Завдяки цьому підприємець може бути впевнений, що дані в безпеці та можуть бути завантажені в будь-який час. За допомогою програмного забезпечення для бухгалтерського обліку ведення бізнесу стає більш продуктивним та ефективним.


Читати також