33 прості речі, які треба зробити після сварки з коханою людиною

33 прості речі, які треба зробити після сварки з коханою людиною

Будь-яка дія з цього списку допоможе згладити конфлікт і повернутися до спокійного життя.

Отже, ви кричали одне на одного три години. Або сперечалися 20 хвилин. Або сварилися та мирились усі вихідні. У будь-якому випадку ви, найімовірніше, наговорили багато неприємних слів. Злість взяла над вами гору, ваші почуття зачепили - так буває. Найважливішими після сварки є кроки, які ви робите, щоб відновити зв'язок.

Неможливо завжди й у всьому погоджуватись одне з одним. Взаємини без суперечностей — це стосунки без продуктивності. Конфлікти показують, що парі є над чим працювати і кожен із партнерів по-своєму прагне досягти більшої мети. Але іноді сварки виходять із-під контролю. Тому важливо вчитися правильно поводитися під час і після них.

Легко нічого не робити і чекати, доки все налагодиться саме собою. Комусь після сварки потрібен час чи особистий простір. Однак вдавати, ніби нічого не сталося, — неправильний підхід. Варто вжити заходів, щоб обоє могли повернутися до нормального життя. Ось що для цього можна зробити у довільному порядку:

  1. Зробити нотатки про свої почуття. Пишіть що і як завгодно - сам процес нагадує медитацію та допомагає краще зрозуміти свої думки. Якщо якимись із них ви захочете поділитися зі своєю парою, віддайте йому / їй записи. Навіть якщо ви залишите їх собі, вам простіше розібратися в ситуації.
  2. Швидше залагодити конфлікт. Звісно, якщо це можливо. Поясніть своїй парі, що вас розлютило. Розкажіть, що, на вашу думку, допоможе вирішити проблему зараз і запобігти такому в майбутньому. Чим раніше ви все обговорите, тим краще. Якщо ви продовжуєте злитися і не хочете розмовляти, повідомте про це. Визнайте свої емоції та подумайте, коли у вас вийде з усім впоратися.
  3. Дати коханій людині простір. Всі ми переживаємо конфлікти по-своєму.
  4. Дозволити своїй парі зробити перший крок. Нехай задає тон розмові. Якщо йому / їй не хочеться жартувати після сварки, то й вам не варто.
  5. Зробити прибирання у будинку. Очистіть кожен куточок. Не вимагайте визнання своїх заслуг і не хваліться, що унітаз тепер без жодної цятки. Просто займіть себе чимось продуктивним.
  6. Погратися з дітьми. Переключіть на них свою увагу. Це допоможе вам охолонути, якщо потрібно, і спрямувати свою емоційну енергію у корисне русло.
  7. Подбати про себе. Вам із коханою людиною потрібно впоратися з проблемою у стосунках, а для цього кожен спочатку має подбати про себе. Тому займіться спортом або прийміть ванну, зробіть маску (тільки не домашню).
  8. Помиритися на очах у дітей. Вони вчаться, спостерігаючи за дорослими. Ваше примирення покаже їм, що люди можуть сваритись, але це не означає, що стосунки не можна зберегти.
  9. Розсмішити кохану людину. Дослідження показують, що навіть просто посмішка здатна позбавити нас стресу і зробити щасливішими. А коли ви смієтеся разом, ви не тільки розряджаєте ситуацію після конфлікту, а й знаходите точку опори у взаєминах.
  10. Подарувати безглузду листівку з вибаченнями. Чим дурнішою вона буде, тим краще. І тим швидше спаде остання напруга між вами.
  11. Надіслати щирий любовний лист. Напишіть, що, незважаючи на сварку, ви залишаєтеся поруч і не перестаєте любити свою пару. Йому / їй важливо знати про ваші почуття, навіть якщо він / вона у цьому не зізнається, і вам потрібно нагадати про своє кохання.
  12. Сказати, що ви чуєте коханого / кохану. Важливо не просто вимовити "Я тебе чую". Поясніть своїми словами думку своєї пари, щоб він / вона переконався (-лася), що це дійсно так.
  13. Виконати нудну чи дратівливу роботу, яку довго відкладали. Наведіть порядок на полицях з одягом або полагодіть дверний замок. Цей невеликий жест не залишиться непоміченим.
  14. Подумати про те, як ваші рішення та вчинки могли вплинути на кохану людину. Виділіть 20 хвилин і прокрутіть у голові все, що сказали і зробили.
  15. Підтвердити, що ваша пара хороша людина. І підкріпіть свої слова доказами. Це допоможе згладити гострі кути.
  16. Придумати, що треба зробити, щоб конфліктна ситуація більше не повторювалася. Сядьте і разом зі своєю парою проаналізуйте, що сталося і як уникнути цього у майбутньому.
  17. Включити музику. Щось, що вам подобається обом. Це заповнить тишу.
  18. Визнати свої помилки. Якщо ви не мали рації, скажіть про це, а потім мовчки вислухайте, що думає і відчуває ваша пара з цього приводу.
  19. Слухати кохану людину. Особливо якщо він / вона хоче поговорити про сварку і ви обоє досить охолонули. Не захищайте свої реакції та дії, а просто дозвольте коханій людині розповісти про емоції.
  20. Подивитися разом щось, що раніше ви відмовлялися дивитися. Навіть якщо вам ще не хочеться, зробіть це.
  21. Замовити фастфуд, який часто їли разом, коли зустрічалися.
  22. Запланувати щось, що кохана людина давно хотіла зробити разом. Вечеря в ресторані, спільна відпустка або гра в боулінг - неважливо що, організуйте це прямо зараз.
  23. Дати вашій парі відпочити. Дозвольте йому / їй спати усі вихідні. Заберіть дітей на прогулянку та залиште коханого / кохану вдома у тиші. Або встаньте раніше і приготуйте для вашої пари сніданок. Подбайте про все, що зробить відпочинок комфортним.
  24. Взяти на себе відповідальність за слова, сказані в гніві. Поясніть, що втратили холоднокровність у той момент, не нагадуйте коханому / коханій його (її) слова і не звинувачуйте. Вибачтеся за конкретний спалах і рухайтеся далі.
  25. Пояснити, що вас спровокувало. Якщо під час сварки вас щось дуже розлютило, розкажіть чому. Наприклад: "Мені здалося, що ти на мене нападаєш". Важливо зрозуміти, що саме викликало сильну емоційну реакцію, і пам'ятати, що кохана людина навряд чи хотіла розлютити вас навмисно.
  26. Не писати про сварку в соцмережах. Просто не потрібно.
  27. Не замикатися від своєї пари. Якщо вам потрібно більше часу, щоб прийти до тями і все обміркувати, прямо скажіть про це. Достатньо фрази «Я поки що не хочу говорити».
  28. Використовувати займенник "я", а не "ти", обговорюючи розбіжності. Приводів для сварок буде набагато менше, якщо ви говоритимете про свої почуття від першої особи. Крім того, кохана людина чітко розумітиме ваші наміри і не сприйме ваші слова як атаку. Тому не кажіть «Ти змушуєш мене злитися», а кажіть «Я злюся».
  29. Вибачитися по-справжньому. Поясніть, що ви розумієте позицію партнера. Або скажіть, що шкодуєте про свій конкретний вчинок.
  30. Не казати «Насправді я так не думаю». Можливо, ви й справді мали на увазі щось інше, але що сказано, те сказано. Ви не можете забрати свої слова назад. Однак, ви можете вибачитися і підкреслити, що зрозуміли, чому ваші слова поранили вашу пару.
  31. Вибачити себе та кохану людину. Ми всі робимо помилки. Важливо визнавати їх та формувати звички, які допоможуть ніколи більше їх не повторювати.
  32. Говорити мовою кохання вашої пари. Зробіть щось, що дозволить йому / їй знову відчути ваше кохання.
  33. Вчитися на своїх помилках. Єдиний спосіб по-справжньому оговтатися після сварки — зробити правильні висновки.

Читати також