Як вибрати ручку на кожен день для роботи, навчання та ведення особистих записів

Як вибрати ручку на кожен день для роботи, навчання та ведення особистих записів

Наявність комп´ютерів у кожній установі, офісі чи будинку не відмінили необхідності писати від руки. І якщо паперової роботи багато, рука може швидко втомитися, а це погано вплине на загальну працездатність і засвоєння нової інформації. Саме тому важливо приділити достатньо уваги вибору ручки для письма. Здавалося б, таке просте канцелярське приладдя, хіба довго його вибирати?

Більшість людей звертає увагу на ціну та дизайн, але цього замало. В магазинах можна побачити велику кількість ручок, усі вони пишуть по-різному, мають свої унікальні особливості, які можуть полегшити чи ускладнити роботу, а також впливають на індивідуальну манеру письма людини.

Види письмового приладдя

Купити ручки можна таких видів:

  1. Кулькові. Такі моделі користуються найбільшим попитом. Рухлива кулька забезпечує рівномірну подачу чорнила зі стрижня. Завдяки цьому рядки виходять ідеально рівними, не лишається плям на папері, а сам процес письма доволі швидкий і легкий.
  2. Гелеві. У таких стрижнях подача чорнил не так добре регульована, тому в деяких випадках на аркушах можуть лишатися патьоки й інші неохайні сліди. Але до такої ручки можна легко пристосуватися - тоді проблем не буде.
  3. Масляні. Ними дуже легко писати, вони не дряпають папір, а написане досить швидко висихає. Лінії виходять чіткими та яскравими, писати дуже зручно і м´яко, але є один недолік – чорнила закінчуються швидше, ніж у кульковій ручці.
  4. Капілярні. Їх використовують переважно для малювання. Вони лишають по собі дуже тонкі лінії, мов павутинки. Але якщо треба гарно оформити якийсь рукописний текст або вписати букви в невеличку за розміром графу – це те, що треба.
  5. Пір´яні. Це солідні екземпляри в мінімалістичному та витонченому дизайні. Ними дуже зручно писати, чорнила витрачаються економно. При використанні таких ручок почерк стає гарнішим, а рука не втомлюється. Це дуже гарний варіант для керівників.

Найчастіше обирають кулькові ручки, бо вони дешеві, практичні, виробляються в різноманітних дизайнах, до них легко підібрати нові стрижні.

Критерії вибору

Аби придбати максимально зручне та функціональне письмове приладдя, потрібно взяти до уваги деякі важливі моменти:

  1. Матеріал корпусу. Найпопулярнішими є ручки з пластику, бо вони легкі та доволі міцні. Зверху на матеріал можуть наносити різні покриття (матове, глянцеве), часто комбінуючи їх між собою. Пір´яні екземпляри завжди металеві, можуть бути з гарними візерунками, гравіюванням, кольоровим покриттям (фарба чи лак).
  2. Силіконова вставка. Вона розташована там, де ручку тримають пальці. М´який силікон приємний на дотик, не ковзає і робить дизайн ще більш яскравим і привабливим.
  3. Тип механізму. Цей пункт стосується кулькових моделей. Вони можуть бути з ковпачками чи автоматичними (кнопка чи поворотний механізм). Тут все залежить від особистих вподобань.
  4. Товщина лінії письма. На кожній ручці є спеціальне маркування 0,5, 0,7 або 1 мм. Це розмір кульки у стрижні. Лінія письма буде тоншою, ніж діаметр кульки. Наприклад при маркуванні 0,5 мм, ширина лінії буде приблизно 0,3 мм.
  5. М´якість письма. Це питання зручності. Якщо доводиться багато писати, то краще обирати аксесуар, котрий плавно та м´яко ковзає по паперу і не вимагає надмірного тиску на корпус. Так рука не буде швидко втомлюватися.

На сьогодні ручки для письма представлені великою кількістю різноманітних дизайнів. Вони можуть бути стриманими чи яскравими – все залежить від ваших уподобань. Краще обирати якісне письмове приладдя і не економити на ньому. Так ви будете отримувати задоволення від процесу письма, а ваші папери завжди будуть в ідеальному порядку.


Читати також