Попит на працівників IT-сфери у 2023 році продовжує зростати

Попит на працівників IT-сфери у 2023 році

Протягом багатьох років попит на програмістів був надзвичайно високим. Досвідчені фахівці можуть розраховувати на дуже високі зарплати, і зараз немає ознак того, що ця тенденція суттєво зміниться. Переконатися в цьому можна, переглянувши, наприклад, вакансії МХП. Усе свідчить про те, що компанії продовжуватимуть і надалі проводити масштабні процеси найму IT-співробітників.

Чому ІТ-фахівці часто змінюють роботу?

Особливістю роботи в ІТ-індустрії є те, що багато фахівців часто вирішують змінити роботодавця. Виявляється, що навіть такі технологічні гіганти, як Facebook, Amazon та Google, мають проблеми з частим бажанням співробітників звільнитися.

Кожна компанія, де працюють ІТ-спеціалісти, має проблему з утриманням висококласних фахівців, адже попит на їхні послуги дуже великий. Іншою тенденцією є дедалі вищі зарплати в галузі, тому компанії, які хочуть утримати співробітників, повинні пропонувати їм адекватні високі зарплати, а також додаткові бонуси. На жаль, часто вища зарплата сама по собі не надто надихає працівників довгий час залишатися в одній компанії.

ІТ-фахівці вказали у звіті LinkedIn, що найважливішими причинами, чому вони залишили своє попереднє робоче місце, були:

  • поганий менеджмент,
  • відсутність можливостей кар’єрного розвитку,
  • недружня атмосфера у компанії,
  • неконкурентоспроможна зарплата.

Ті роботодавці, котрі намагаються задовольнити чимраз вищі очікування кандидатів, мають набагато більше шансів уникнути кадрової нестачі та створити стабільну інтегровану команду.

Українці хочуть перекваліфіковуватися на ІТ

Високі зарплати, широкі можливості для професійного розвитку та цікаві перспективи є причинами, чому багато людей вирішують перейти в IT. Саме такі переваги пропонує своїм співробітникам компанія МХП, з актуальними вакансіями якої можна ознайомитися на сайті https://mhp4u.com.ua/.

Одним із найвагоміших аспектів у контексті перекваліфікації є питання доцільності такого рішення та відповідний час для зміни. Варто підкреслити, що змінити свій професійний шлях ніколи не пізно, зважитися на такий крок може кожен. Усе, що вам потрібно, це належне планування, терпіння і велика наполегливість. На щастя, сьогодні є багато можливостей для отримання необхідних компетенцій у сфері IT. Мова йде про різноманітні курси та тренінги, присвячені конкретним темам, а також цілі навчальні програми, які дозволяють отримати фундаментальні знання, а потім послідовно їх розвивати.


Читати також