Перший день кота вдома: як допомогти йому акліматизуватися?

Перший день кота вдома: як допомогти йому

Переїзд у нову квартиру і знайомство з новим господарем – величезний стрес для котів. Особливо для кошенят. Звичайно, існують індивідуальні відмінності – деякі коти переживають зміну оточення легше, ніж інші. Намагайтеся робити все, щоб перший день кота у вашому домі пройшов без стресу.

Перші дні кота вдома: приручення

Маленьке кошеня, як і доросла кішка, переживає стрес від зміни оточення. Тому бажано, щоб перший день кота в новому домі був суботою або неділею. У вихідні ви зможете проводити з вихованцем багато часу, що допоможе йому звикнути до незнайомого середовища. Самотність у перші дні перебування в новому домі посилює і без того сильний стрес у тварин.

Щоб кошеня стало вашим справжнім домашнім улюбленцем, намагайтеся побудувати з ним позитивні взаємини з найпершого моменту. Заохочуйте його до гри, гладьте, беріть на руки. Звичайно, потрібно обрати для нього ім’я. Якщо вам бракує фантазії, ім'я для кота хлопчика або дівчинки вам допоможе підібрати стаття на сайті purina.ua.

У перший день знайомства ви не повинні занадто нав'язувати себе своєму вихованцеві. Нехай він спокійно обнюхує нове помешкання, треться об різні меблі. Пухнастику необхідно познайомитися з новою домівкою, щоб почуватися в ній безпечно. Коли кішка дещо звикне до нового приміщення, спробуйте її погодувати.

Розглядаючи квартиру, кіт неодмінно натрапить на лоток, який ви для нього підготували. Але про всяк випадок покажіть чотирилапому, де він стоїть. У випадку з кошенятами це навіть бажано. Все, що вам потрібно зробити, це помістити свого вихованця в лоток і залишити його там.

Кіт у новому домі: що потрібно придбати?

У зоомагазині потрібно придбати наступні аксесуари:

  • котячий туалет і лопатку для збирання наповнювача,
  • наповнювач для котячого туалету,
  • миски для корму та води,
  • котячий будиночок,
  • кігтеточку,
  • переноску,
  • щітку для шерсті,
  • кігтерізку,
  • іграшки,
  • котячий корм.

Якщо ви зможете купити своєму новому домашньому улюбленцеві корм, до якого він звик, це зробить його перший день у новому домі менш нервовим. Адже раптова зміна раціону може призвести до проблем зі шлунком, особливо у кошенят. А ще кіт може відмовитися їсти незнайому їжу. І це не поодинокі випадки. Пізніше, звичайно, ви зможете поступово змінювати раціон кота, якщо вважатимемо за потрібне.

Найпрактичніше буде купити кілька невеликих пакувань різних видів готового котячого корму (вологого та сухого). Можливо, якийсь із них сподобається вашому чотирилапому другу більше, ніж інші.


Читати також