Завдання та відповіді на тест пробного ЗНО з історії України

Завдання та відповіді на тест пробного ЗНО з історії України

ЗНО з історії України здають усі майбутні випускники шкіл та студенти. Зовнішнє незалежне тестування спрямоване на визначення рівня знань школярів. Мета іспиту – підвищення рівня освіти населення України, забезпечення права на рівний доступ до якісної освіти для всіх громадян згідно з Конституцією.

Що таке пробне ЗНО з історії України?

Пробне ЗНО не обов'язкове, призначене для попередньої оцінки знань, ознайомлення з приблизними завданнями, допомагає зрозуміти процедуру реального ЗНО.

На пробний етап для проходження базового тестування необхідно зареєструватися на спеціальній платформі. Результати тесту не враховуються при виставленні підсумкової оцінки, їх не зарахують, навіть якщо вони будуть вищими за показники при здачі ЗНО 2023.

Пробне ЗНО платне. Вартість тестування можна дізнатись на офіційному сайті, кожен тест оплачують окремо.

Після реєстрації учень отримує доступ до особистого кабінету, де будуть відображатися всі дані про пробні ЗНО. Принцип виконання та зміст тестів і завдань максимально наближений до реального випробування. Після проходження учень отримує результат у рейтингових і тестових балах, правильні відповіді на запитання. Пробне ЗНО проводять на початку весни. При незадовільному результаті є час опрацювати слабкі пункти.

Пробне ЗНО з історії України — це хороша можливість потренуватися у заповненні бланків, морально налаштуватися на випробування, подивитися, скільки часу потрібно на кожне запитання.

Типи завдань у пробному ЗНО

ЗНО з історії України найоб'ємніше - включає 60 вправ. Запитання охоплюють період давньої історії України від початку розселення племен, розвитку Київської, Галицько-Волинської держави, Речі Посполитої. Обов'язково будуть завдання, пов'язані з Національно-визвольною війною XVII століття, найновішим періодом та останніми подіями в історії України.

Типи завдань у пробному ЗНО

Незважаючи на те, що до ЗНО включено питання лише за шкільною програмою, у школярів часто виникають труднощі при проходженні тестування. Пов’язано це з тим, що для вирішення деяких завдань потрібні як фактичні знання, так і логіка, вміння аналізувати події та факти.

Усі завдання у ЗНО з історії України поділені на 4 групи:

  1. Тести з вибором однієї правильної відповіді із запропонованих чотирьох.
  2. Завдання на встановлення відповідності. В одній колонці міститься інформація, позначена цифрами, у другій — буквами. Учню потрібно скласти логічні пари, встановити відповідність між фактами.
  3. Розташувати події, етапи у правильній послідовності.
  4. Вибір трьох правильних відповідей із 6-7 запропонованих варіантів.

Час для виконання тесту — 150 хвилин. Максимальна кількість балів — 84.

Корисні ресурси для підготовки до ЗНО з історії України

Усі тести, що входять до структури ЗНО, складаються на основі шкільної програми з історії України. Наприклад, період із часів Другої світової війни до останніх подій, викладений у підручнику історія України 11 клас. Інші періоди — у підручниках за попередні класи.

Щоб отримати на ЗНО максимальну кількість балів, шкільних підручників може бути недостатньо. Необхідно використовувати додаткові джерела для отримання поглиблених знань з різних тем.

Які ресурси допоможуть краще підготуватися до ЗНО з історії України:

  • дистанційна платформа ЗНО – пробне тестування може пройти будь-який майбутній абітурієнт;
  • підготовчі курси у вищих навчальних закладах;
  • заняття з репетитором онлайн чи очно;
  • додаткова література — монографії, спогади, довідники, посібники та методички, історичні документи, багато книг доступні в онлайн-бібліотеках;
  • навчальні вебінари, тренінги, уроки на ютубі, тренажери;
  • онлайн-курси вивчення карт до ЗНО з історії України;
  • схематичні конспекти тем.

Багато складнощів виникає при розпізнаванні портретів історичних діячів, адже часто школярі не розглядають ілюстрації у підручниках. У ЗНО можуть зустрітися портрети 54 важливих персон — суспільно-політичні та військові діячі, відомі особи в галузі освіти, науки, культури. Існують спеціальні освітні портали, на яких можна вивчити візуальні об'єкти в курсі історії України.

ЗНО з історії України

Не зайвим буде вивчити, як виглядають культові архітектурні споруди — костели, собори, фортеці, ратуші, будинки відомих театрів, університетів. Обов'язково переглянути фото, як виглядають найпопулярніші пам'ятники на території України.

Відповіді та роз'яснення до ЗНО з історії України

В інтернеті можна знайти варіанти правильних відповідей ЗНО минулих років у текстовому форматі. Краще подивитися вебінари чи відеоуроки, на яких не просто перераховують правильні відповіді, а й розповідають про найпоширеніші помилки.

Історія України — один із найскладніших гуманітарних предметів, адже необхідно запам'ятати багато дат, подій, прізвищ відомих історичних діячів.

Потрібно вміти як запам'ятовувати, так і аналізувати інформацію, мати достатньо аргументів на підтвердження своєї думки. Самостійно підготуватись до ЗНО з історії України складно, але можливо. Потрібно пройти пробне тестування минулих років, щоб виявити прогалини у знаннях. Скласти чіткий план дій, знайти потрібні додаткові матеріали. Обов'язково займатися щодня, складати власні таблиці, схеми для наочності та кращого запам'ятовування.


Читати також