Симптоми пошкодженого турбокомпресора та як відновити його функціональність

Симптоми пошкодженого турбокомпресора

Щоразу, коли під капотом чується характерний звук пошкодженої турбіни, а сама робота транспортного засобу стає немилозвучною та позбавленою динаміки, варто звернутися у хороший автосервіс. Якісний ремонт турбін можуть зробити лише кваліфіковані фахівці з великим досвідом у цій сфері. Саме такі фахівці працюють у компанії SUPER-TURBO. На сайті super-turbo.com.ua можна ознайомитись з переліком і цінами робіт з турбінами.

Симптоми пошкодженого чи зношеного турбокомпресора

Ознаками несправного турбокомпресора є:

  • проблеми із запуском та розгоном автомобіля;
  • велика кількість чорних або синіх вихлопних газів;
  • автомобіль споживає більше моторної оливи;
  • загоряється лампочка моторної оливи;
  • автомобілю не вистачає потужності.

Одночасна поява цих симптомів означає, що варто звернутися до спеціалізованого автосервісу, який займається ремонтом турбін.

Як відбувається ремонт турбокомпресора?

Процедура ремонту вимагає демонтажу турбіни з автомобіля, а також її розбирання та ретельного очищення всіх частин. Тільки після виконання цих дій можна визначити, чи перебуває в робочому стані серцевина турбіни та чи включають роботи з реставрації її заміну. У компанії SUPER-TURBO ремонт турбокомпресора передбачає заміну пошкодженої деталі на нову оригінальну деталь виробника.

Після розбирання та чищення механік оцінює ступінь пошкодження, завдяки чому можна визначити вартість ремонту. Те, скільки коштуватиме і скільки часу займе реставрація, залежить саме від стану турбокомпресора. Піддані піскоструминному очищенню компоненти повинні бути готові до роботи з новими деталями, що входять до ремонтного комплекту. На тлі перерахованих вище діагностичних і відновлювальних заходів легко зробити висновок, що самостійний ремонт турбіни дуже часто може виявитися неефективним.

Реставрація старої турбіни чи покупка нової?

На питання, скільки разів можна реставрувати турбіну, спеціалісти компанії SUPER-TURBO з деякою часткою іронії відповідають: «Стільки, на скільки у власника транспортного засобу вистачить коштів та нервів». Ремонтувати старий турбокомпресор набагато дешевше, ніж придбати новий. Достатньо один раз якісно відреставрувати турбіну, і вона прослужить ще багато тисяч кілометрів. Якщо у вашому автомобілі встановлена відремонтована турбіна, то те, як довго вона прослужить, багато в чому залежить від того, як автомобіль використовуватиметься далі.

Якщо вас цікавить реставрація турбіни та її балансування, рекомендуємо звернутися до компанії SUPER-TURBO, де ви зможете на власні очі побачити роботи, що проводяться у цій спеціалізованій майстерні. Поетапний ремонт турбіни з використанням найвищих стандартів виробника – це завдання, яке даний автосервіс вирішує завдяки великому досвіду та відмінному технологічному оснащенню.


Читати також