Як правильно вибрати термос для чаю

Як правильно вибрати термос для чаю

Як показав досвід попередньої зими, мати можливість якось зберігати їжу та напої гарячими протягом хоча б 8 годин – вкрай корисно. І хоча зараз глобальних відключень світла на території нашої країни практично не спостерігалося, все ж краще до них підготуватися заздалегідь. Наприклад, купити термос для чаю чи термоконтейнер. Не будь-який, звичайно ж, а такий, що ідеально підходить для конкретно вашої ситуації. А ми зараз розповімо вам, що саме потрібно врахувати перед такою покупкою.

Основні критерії вибору

Якщо коротко, то все залежить від того, навіщо вам потрібен термос. Якщо для того, щоб ходити з ним у походи – це одні вимоги, якщо для того, щоб давати його дитині до школи – інші. А якщо для використання під час блекауту – треті. І саме на третьому варіанті ми зараз зосередимося. Отже:

  • Об'єм. Оскільки йдеться про домашні термоси на випадок надзвичайних ситуацій, то чим більшими вони будуть, тим краще. 2 літри як мінімум, але якщо можна, то й 3. Так, це збільшує вагу, але вам навряд чи знадобиться довго носити таку термопродукцію в руках.
  • Термін утримання тепла. Чим довше – тим краще. Але якщо графіки відключення електрики не зміняться, то потрібно орієнтуватися на період від 4 годин і довше.
  • Матеріал. Колба - виключно метал, тому що так вона буде і міцніша, і довговічніша. Зовнішній корпус - як метал, так і якісний пластик. Щоб випадкові падіння та удари були йому не страшні.
  • Ручка для перенесення. Потрібна обов'язково, оскільки інакше буде складно користуватися виробами великого обсягу.
  • Широке горло. Вкрай корисно, якщо ви збираєтеся зберігати в термосі не тільки рідину, а й, наприклад, суп. Крім того, чим воно ширше, тим простіше вам буде відмивати внутрішню поверхню від забруднень.
  • Продумана кришка. Буде дуже корисно, якщо термосом можна буде користуватися, не знімаючи кришки, а лише зрушуючи або відкидаючи її. Для цього потрібні спеціальні замикаючі механізми, що активуються кнопками чи слайдерами. І буде дуже добре, якщо з ними можна буде працювати однією рукою.
  • Додаткові функції. Наприклад кришка, що знімається, яку також можна використовувати як чашку. Або вбудована поворотна стійка, що дозволяє великому термосу повертатися навколо своєї осі. Або додатковий чохол, що забезпечує більш надійне утримання та зручність використання.

термос для чаю Зоджіруші

Чому саме Зоджіруші?

Тому що компанія Zojirushi пропонує те, чого немає у виробів від інших виробників. А саме:

  • Гарантоване утримання температури термосами близько 24 годин, а термокухлями – до 6. Порівняно з 8 та 2 відповідно у більшості конкурентів.
  • Особливі технології, що дозволяють зменшити товщину сталі корпусу без втрати міцності та довговічності.
  • Особливе внутрішнє покриття SlickSteel, яке захищає від будь-яких хімічних взаємодій із вмістом, перешкоджає окисленню сталі та полегшує догляд за колбою.
  • Чудова ізоляція, що практично не втрачає своїх властивостей з часом. Причому вона є навіть у харчових контейнерах, тому їх можна використовувати для зберігання супів та інших рідких продуктів.
  • Продумана кришка. Оснащена спеціальними напувалками, кнопками та фіксаторами, з якими без особливих проблем можна працювати навіть однією рукою.
  • Вражаючий модельний ряд. Плюс окремий продаж комплектуючих, запасних деталей та спеціальних засобів для чищення, безпечних для колби.
  • Гарантія якості на 5 років. Що не дивно, враховуючи, що історія компанії налічує понад 100 років. А її репутація увесь цей час була бездоганною.

Що потрібно зробити безпосередньо перед придбанням

Є прості правила, яких потрібно дотримуватися, навіть якщо ви купуєте термопродукцію від відомого виробника. Перед покупкою і відразу після неї потрібно буде перевірити наступне:

  • Запах. Якщо із закритої колби після відкривання несе чимось затхлим або хімічним, то вона поглинає запахи, які не так просто буде видалити.
  • Якість складання. Вам потрібно буде трохи потрясти виріб. Якщо є стукіт або шарудіння, то деталі точно закріплені не найкращим чином.
  • Пробка. Потрібно буде розібрати її на складові, як це роблять для того, щоб її мити. А потім знову зібрати. Все має бути зрозумілим і відбуватися легко.
  • Герметичність. Наповнити термос водою, закрити пробкою та перевернути. Жодних зайвих крапель на ньому з'являтися не повинно.
  • Ізолюючі властивості. Наповнити термос гарячою водою та почекати. Якщо хвилин через 10 зовнішня поверхня стане теплішою – ізоляція порушена.

Висновок

Якщо ви вважаєте себе завбачливою людиною, то розумієте, що термос для чаю може виявитися корисним у безлічі ситуацій. Якщо, звичайно, ви змогли вибрати найкраще. А прислухавшись до наших порад і скориставшись допомогою компанії Зоджіруші, це не так уже й складно. Тож чекаємо на вас!

Джерело: https://zojirushi.ua/blog/yak-vibrati-termos-dlya-chayu/

Читати також


up