Рецидивуючий герпес: як з ним боротися?

Рецидивуючий герпес: як з ним боротися?

Лабіальний герпес - поширене захворювання, спричинене вірусом простого герпесу (ВПГ). Заразившись один раз, людина залишається носієм вірусу назавжди та переживає рецидиви захворювання кожен раз, коли її організм слабшає. На щастя, прояви захворювання можна звести до мінімуму за допомогою препарату Ацикловір-Фармак. Ознайомитись із цінами в аптеках та інструкцією до застосування цього препарату можна на сайті https://farmak.ua/drugs/aciclovir-farmak/.

Типи вірусу простого герпесу

Вірус ВПГ передається повітряно-крапельним шляхом, зі слиною або везикулярними виділеннями від однієї людини до іншої. Існують два типи цього вірусу: ВПГ-1 і ВПГ-2. Перший призводить до інфікування верхньої частини тіла, наприклад губ, рота або очей. ВПГ-2, яким можна заразитися при статевому контакті, викликає інфікування статевих органів.

Для цих двох типів вірусів характерно те, що їх неможливо вилікувати. Незважаючи на те, що прояви герпесу зникають на деякий час, вірус залишається з людиною назавжди. Він перебуває в стані спокою і чекає сприятливого моменту, коли імунна система ослабне, щоб знову активізуватися.

Рецидивуючий герпес: як його лікувати?

При появі герпесу його можна лікувати препаратом під назвою Ацикловір-Фармак. Діюча речовина ацикловір вибірково діє на ДНК вірусу ВПГ, пригнічуючи його розмноження. Це скорочує час прояву герпесу та полегшує симптоми захворювання. Щоб отримати задовільний ефект, препарат необхідно використовувати на самому початку прояву інфекції.

Ацикловір-Фармак випускається у формі таблеток. Підходить для лікування:

  • лабіального (губного) герпесу,
  • генітального герпесу,
  • герпетичної інфекції рогівки.

Єдиними протипоказаннями до його застосування є:

  • алергія на будь-який з інгредієнтів препарату,
  • порушення функції нирок.

Літнім людям також слід бути обережними при його застосуванні.

Супресивна терапія

Якщо симптоматичне лікування під час появи герпесу не дає задовільних результатів, герпес лікується довго або постійно рецидивує, лікар повинен запропонувати супресивну терапію. Завдяки їй знижується схильність до рецидивів інфекції. Супресивне лікування передбачає безперервне застосування пероральних препаратів протягом 4-6 місяців. Лікар повинен визначити, чи варто проводити таку терапію. Вирішальним фактором, що впливає на прийняття такого рішення має бути те, як часто у пацієнта розвивається герпес і як довго тривають його прояви. Супресивна терапія показана пацієнтам, які мають часті рецидиви захворювання, а також коли симптоми герпесу є тяжкими та докучливими.


УВАГА!!! Перед застосуванням того чи іншого препарату обов'язково проконсультуйтеся з лікарем!


Читати також