Обладнання для МРТ в Україні

Обладнання для МРТ в Україні

Попри те, що апарат МРТ є дорогим капіталовкладенням, він точно вартий своєї ціни. Зараз це один із найкращих неінвазивних методів візуалізації, дуже безпечний для пацієнта. Висока роздільна здатність зображень, отриманих за допомогою апаратів МРТ, дозволяє проводити детальну діагностику тканин та діагностувати захворювання на дуже ранній стадії. Вартість обладнання для магнітно-резонансної томографії від компанії Canon Medical Systems можна дізнатися на саті inmedua.com.

На ціну магнітно-резонансного томографа впливають такі параметри:

  • значення індукції поля (наприклад 1,5 Тл або 3 Тл),
  • амплітуда,
  • кількість приймальних каналів,
  • системи градієнтів,
  • кількість описових станцій,
  • програмне забезпечення та спеціалізовані модулі.

Можливості магнітно-резонансного томографа

Апарати МРТ використовуються не тільки для візуалізації тканин тіла пацієнта, але й процесів, що відбуваються в організмі. Діагностичні зображення, отримані за допомогою МРТ, мають високу роздільну здатність і високу контрастність м’яких тканин, що дає цій технології перевагу перед обладнанням комп’ютерної томографії. Системи МРТ найчастіше використовуються у неврології для вивчення структури та функціонування головного мозку, в ортопедії та онкології. Під час обстеження пацієнта поміщають у портальний отвір (з магнітом і котушками).

Які фактори впливають на ціну магнітно-резонансного томографа?

Ціна магнітно-резонансної томографії і пов'язана з нею вартість обладнання та організації лабораторії залежить від багатьох факторів. Найважливішими є такі параметри сканера, як шим вищого порядку, амплітуда градієнта і швидкість зростання. Якість зображення, отриманого апаратом МРТ, тісно пов'язана з інтенсивністю магнітного поля, а також із кількістю і типом котушок. Чим більш спеціалізовані обстеження проводяться (неврологічні, ортопедичні, кардіологічні чи аналізи всього організму), тим більшою є різниця у вартості обладнання. Зараз найпопулярнішими є системи з напруженістю поля 1,5 Тл. Фахівці наголошують, що їх достатньо для більшості медичних закладів, які проводять стандартні обстеження пацієнтів.

Додаткові витрати

На кінцеву суму інвестицій значно впливає вартість підготовки приміщення під лабораторію МРТ. Слід також враховувати витрати на обслуговування обладнання та експлуатаційні витрати, як-от споживання магнітного охолоджуючого гелю та електроенергії. Наявні на ринку енергоощадні апарати МРТ дозволяють знизити енергоспоживання і, як наслідок, суттєво заощадити кошти.

При будівництві кабінету МРТ необхідно врахувати витрати, які включають зміцнення перекриттів, магнітний та радіаційний захист, створення транспортної дороги та придбання супутнього обладнання. Діагностична лабораторія також повинна бути оснащена станціями моніторингу життєвих показників пацієнта під час обстеження, які пристосовані для роботи в сильному магнітному полі, що також значно збільшує витрати. Для ізоляції системи від зовнішніх радіоперешкод поряд з апаратами МРТ повинна бути встановлена ​​клітка Фарадея.

По допомогу в оснащенні кабінету МРТ рекомендуємо звернутися до компанії "ІНМЕД УКРАЇНА" - офіційного дистриб'ютора медичного обладнання Canon Medical Systems в Україні.


Читати також