Принцип дії ортодонтичних брекетів

Принцип дії ортодонтичних брекетів

Зважуючись на корекцію положення зубів у ротовій порожнині за допомогою брекет-системи, варто знати не тільки протипоказання, вартість і тривалість лікування, а й сам механізм її дії. Вплив брекетів на зуби відносно простий. Він зводиться до тиску на певні зуби або частини зубів. Поступовий тиск змушує зуби з часом змінювати своє положення, адаптуючись до лінії, визначеної дугою ортодонтичного пристрою. Цей процес вимагає точності й експертних знань. Якщо вирішили вирівняти зуби, рекомендуємо звернутися до найкращих фахівців із львівської стоматологічної клініки Symmetrica. Ознайомитися з усією необхідною інформацією та дізнатися, якою буде ціна брекетів у Львові, можна на сайті www.symmetrica.ua.

Види ортодонтичних апаратів

Існують різні види ортодонтичних апаратів, які відрізняються тривалістю процесу вирівнювання зубів та його перебігом. Серед них можна виділити два основних типи:

  • Знімні брекети – тримають на зубах близько 22 годин на добу. Ці брекети можуть змінити положення зубів, але вони не можуть виправити всі неправильні прикуси. Тому їх використовують в основному для усунення естетичних дефектів, які виникають переважно на зубах, які видно під час посмішки.
  • Незнімні (фіксовані) брекети призначені для усунення складніших дефектів розташування зубів.

Який тип брекетів буде найбільш доцільним саме для вас, повинен вирішити кваліфікований лікар-ортодонт.

Для чого потрібні гумки в брекетах?

Брекети складаються з багатьох елементів. Кожен із них відіграє важливу роль у всьому процесі виправлення неправильного прикусу. Дріт використовується для вирівнювання зубів і тримається на них за допомогою скоб та кілець, які розміщуються на найглибших зубах – сімках або шістках. Проте одним із найбільш помітних і характерних елементів фіксованих брекетів є гумки.

Гумки, або лігатури, є дуже важливою частиною ортодонтичних апаратів і всього процесу виправлення неправильного прикусу. Вони використовуються для кріплення дроту до замків. Лігатури забезпечують силу, яка зміщує зуби. Зусилля подається на дріт, який є безпосереднім інструментом, що відповідає за процес виправлення неправильного прикусу і правильного положення щелепи. Гумки також утримають дріт у правильному положенні. Вони не дають йому зрушити, а це дає гарантію, що процес лікування буде контрольованим та успішним.

Вибір брекетів

Вибір ортодонтичних брекетів не завжди простий. Задля свого здоров'я вам слід звернутися до стоматологічної клініки, фахівці якої оцінять, яким методом краще вирівнювати ваші зуби. Прикладом такої клініки є стоматологія Symmetrica у Львові. Якщо можливо провести процедуру вирівнювання зубів за допомогою знімних брекетів, варто скористатися цим варіантом, оскільки він буде набагато менш обтяжливим як для ваших зубів, так і для ясен і дасть такі ж хороші результати, як і фіксовані брекети.


Читати також