Повернення

Повернення. Денис Лукін

Денис Лукін

Подобається вам це чи ні, але схоже, що я повертаюсь до фейсбуку. Хотів був разом зі своїми молодшими друзями поставити на цю соцмережу клеймо старперської, але ж я сам старпер. Старий перс. То все зійшлося.
Вподобайки, вони як гроші — ніколи не буває забагато.
Перший пост, не рахуючи тих, «сімейних», буде, звичайно, про музеї. В мене ж дві теми — музеї і бібліотеки. Про що ще можна писати... До того ж сьогодні День музеїв. Чи ніч? Я заплутався. День перетікає в ніч — у музеїв все так само, як і в житті.
Тільки музейна ніч цьогоріч починається з ранку і триває до 22-ої години. Така специфічна, комендантська ніч.
Та не вдалося мені, як завжди, в цей день повештатися від музею до музею, від музею до музею: з Історичного в Художній, з Художнього в Історичний... У друга новосілля. Чергове. Не сидиться йому на місці.
Відзначити найважливіше свято не дає. Та День(як і Ніч) музеїв ще буде, а от новосілля... Стоп, та він ще декілька раз переїде за цей час. А може ні.
Як би там не було, а заскочити до музею мені вдалося. В улюблене Літературне Придніпров'я. Там я якраз подивився на себе. На свій виступ в онлайн-читаннях «Хроніки завтра».
Нестерпно тягнуло до Художнього музею... Там якраз має бути виставка Івана Коваленка «І на оновленій землі»...
Взяв волю в кулак. Дружба важливіше за мистецтво.
Спочатку думав подарувати йому пляшку рому. А потім згадав, що він, як і я, не вміє пити. «Йти до кінця» — чеснота у багатьох справах, але не в плані випивки.
Хотів презентувати зі словами: «Нехай стоїть десь в закуточку про всяк випадок, може, колись знадобиться». Але розумію, що він вип'є її, коли ми підемо. А скоріше — разом з нами. Одразу після пива. Знову цей поросячий двіж... Ні, не треба.
От би до кожної пляшки міцного алкоголю обов'язковим атрибутом, як, наприклад, сир чи штопор до вина, йшла здатність вчасно зупинитись! Пігулочка якась. Тоді я би всім дарував віскі і текілу...
Пишу дівчині в інсті: будемо дружити. А вона відповідає: ми тільки підписники... В інстаграмі немає дружби. А тут є. Правда, друзі?
Правда, мої любі україномовні френди? Бо всі псячомовні вже давно відписалися...


Instagram @deni_look_in

Читати також


up