Як читати книги в інтернеті?

Як читати книги в інтернеті?

Все більше людей шукають можливість читати книги в інтернеті замість того, щоб купувати їх традиційні друковані версії. Новітні технології сприяють читання електронних книг, і багато видавництв пропонують свої колекції (або принаймні їхню частину) безплатно. Наприклад, перейшовши за посиланням, ви можете читати сучасні книги українською мовою.

Переваги електронних книг

  • Вони не займають місця (у віртуальних читальних залах їх навіть не потрібно завантажувати на пристрій);
  • ви можете мати до них доступ скрізь і читати, наприклад, у громадському транспорті;
  • електронні книги, безумовно, дешевші за друковані версії, і багато видавництв пропонують свої книги абсолютно безплатно;
  • в інтернет-бібліотеках можна знайти книги молодих письменників та дебютантів;
  • користуючись онлайн-бібліотеками, ви можете безплатно отримувати інформацію про новинки того жанру, який вас найбільше цікавить.

Як читати книги в інтернеті?

Попри численні переваги читання книг в інтернеті, у багатьох людей цей процес все ще асоціюється виключно з сидінням перед екраном комп'ютера. Багато файлів поширюються у форматі PDF, який найкраще читати на великому екрані. На жаль, хоча читання книг на моніторі комп’ютера є хорошою ідеєю, у довгостроковій перспективі це незручно та шкідливо для очей. Крім того, електронні книги, які читаються лише на комп’ютері, обмежують вашу мобільність.

На щастя, новітні технології пропонують читачам безліч інших мобільних електронних інструментів, які роблять читання книг набагато зручнішим.

  • Мобільний телефон. Його перевагою є насамперед мобільність, адже практично кожен із нас носить його з собою в кишені. З одного боку, розмір екрана є перевагою, оскільки він дозволяє максимально зосередитися на певній частині тексту, з іншого боку, це недолік, оскільки телефон набагато більше втомлює очі. Сучасні моделі телефонів дозволяють читати файли у форматі HTML, PDF, EPUB тощо. Ви також можете читати книги українською мовою, не завантажуючи їх на телефон, перейшовши на сайт readukrainianbooks.com.
  • Планшет. В епоху мобільних гаджетів планшети стають все більш популярними багатофункціональними пристроями. Вони, як і звичайні комп’ютери чи ноутбуки, мають РК-екрани, які освітлюють всю поверхню. Наші очі не звикли довго читати екран з підсвічуванням, тому швидко втомлюються.
  • Електронні книги. Ці пристрої створені спеціально для читання текстових файлів. Їх відображення максимально адаптовано до потреб читача. Екран електронної книги не підсвічується та відображає текст практично з такою ж роздільною здатністю, як у традиційній друкованій книзі. Тож ви можете читати на такому екрані скільки завгодно довго. Крім того, пристрій для читання електронних книг легкий, стійкий до пошкоджень і його можна брати з собою практично куди завгодно. Найпопулярніший розмір екрана – 6 дюймів, хоча зустрічаються моделі з розміром 9 дюймів, призначені для читання PDF-файлів. Кожен пристрій цього типу може працювати з файлами TXT, PDF, MP3 або HTML.

Електронні версії книг з кожним роком отримують все більшу перевагу над традиційними друкованими виданнями. Смартфони, планшети і насамперед пристрої для читання електронних книг, дозволяють читати скрізь, коли у вас є вільний час та бажання.

Читати також


up