Які категорії громадян можуть оформити кредит без офіційного працевлаштування

кредит без офіційного працевлаштування

Щоб оформити кредит в банку, позичальник повинен відповідати критеріям установи, де серед основних умов видачі залишається офіційне працевлаштування. Проте мікропозика без офіційної роботи стає доступною послугою для широкого кола користувачів завдяки роботі МФО. Компанії пропонують гроші в борг на вигідних умовах з перерахуванням на карту клієнта.

Хто може отримати позику без працевлаштування

У багатьох громадян України виникає потреба в оформленні позики на покупку товарів або послуг. Проте для кредитування в банку потрібно зібрати великий пакет документів і надати довідку про доходи. Не всі позичальники можуть підтвердити своє працевлаштування. В такому разі банк може видати кредитну карту з мінімальним лімітом.

Щоб збільшити ліміт, потрібно постійно користуватися картою та подати відповідний запит. Та банки не завжди підвищують кредитний ліміт на карті. Якщо гроші потрібно терміново, то буде вигідно звернутися в мікрокредитну організацію. МФО висувають мінімальні вимоги до позичальника, не вимагають додаткових документів, а відсутність офіційної роботи не стає перешкодою на шляху до отримання мікрокредиту.

Позичити гроші у МФО можуть такі категорії клієнтів:

  • Молоді люди, яким виповнилося 18 років. Такі позичальники можуть мати дохід у вигляді стипендії чи підробітків, якого досить для погашення заборгованості.
  • Жінки, котрі перебувають у декретній відпустці, чи домогосподарки. Мікрокредитні компанії погоджують видачу позик цій групі клієнтів.
  • Позичальники, котрі працюють неофіційно. У цю категорію входять фрілансери, люди, котрі продають речі, виготовлені своїми руками, і просто громадяни, котрі не можуть надати довідку з місця працевлаштування.

Фінансові експерти рекомендують спочатку вивчити умови роботи МФО, ретельно заповнити заявку, вказуючи лише правдиві дані. 

На яких умовах можна взяти кредит безробітному

Мікрофінансові організації вказують умови кредиту у відкритому доступі на сайті, тому кожен охочий може їх перевірити. Хоч кожна компанія працює за власними умовами, все ж можна виділити спільні риси для всіх МФО.

  • Кредитний ліміт для нових позичальників: 1000 - 20 000 грн.
  • Кредитний ліміт для постійних клієнтів: 20 000 - 30 000 грн.
  • Термін користування коштами: 2-30 днів.
  • Відсоткова ставка: 0,01%-1,6%.
  • Перерахунок грошей: на карту клієнта.
  • Середній час на отримання коштів 15-30 хв. (з урахуванням часу на заповнення заявки).

Сформувати запит на отримання кредиту можна на сайті компанії. Вся процедура оформлення відбувається у дистанційному режимі: позичальнику не потрібно телефонувати чи приїжджати в офіс. Мікрокредитні організації встановлюють кредитний ліміт на основі даних клієнта. Іноді трапляється, що МФО погоджує меншу суму, ніж просив позичальник. У такому разі можна оформити мікропозики в різних компаніях.


Читати також