Яким має бути балістичний захист паху?

Яким має бути балістичний захист паху?

Звичайний бронежилет захищає тільки зону грудної клітини та спини. А на фронті необхідно використовувати додаткові елементи екіпірування для власної безпеки. Наприклад, сучасному бійцю необхідний балістичний захист паху — його представлено спеціальним фартухом. Захищати цю зону тіла необхідно, адже тут проходить велика судина. Якщо її пошкодити, то на полі бою зупинити кровотечу буде вкрай складно.

Варіанти для захисту паху

Є різні протиуламкові фартухи, що між собою відрізняються класом захисту. Можна зупинитися на першому чи другому класах. Оптимальним матеріалом є кевлар, що складається з високомолекулярного поліетилену.

Задача якісного фартуха:

  • розподілити рівномірно навантаження від удару, щоб мінімізувати пошкодження;
  • адаптуватися під анатомічні особливості бійця;
  • не залежати від погодних умов.

Балістичний захист паху виконує ті ж функції, що й балістичний пакет. Форма його дещо  специфічна, однак це той самий пакет, який поміщають у спеціальний чохол і далі вже використовують як частину спорядження.

Чинники для вибору балістичного захисту

Насамперед треба визначитися з необхідним класом балістичного захисту. Перший — рятує від куль. Другий — від уламків. Залежить вибір конкретного фартуха від конкретних ситуацій та потреб.

Інші чинники, за якими можна вибрати захист:

  • матеріал — зазвичай використовується кевлар або композитні матеріали;
  • комфорт самого бійця — треба враховувати, які бойові задачі виконуватиме військовий, динамічна чи статична у нього робота;
  • вага — вона має бути невеликою, щоб не завдавати дискомфорту;
  • сумісність зі спорядженням — потрібно перевірити, чи є швидка система кріплення на бронежилет.

Індивідуально треба з’ясовувати, який розмір фартуха потрібний. Для бійців зі зростом до 175 см зазвичай підходять моделі у розмірі L. Більші розміри можна замовити в українського бренду ukrarmor.

Балістичний захист паху — важливий елемент повної екіпіровки бійця. Тож при підборі амуніції не забувайте про цю річ.


Читати також