Велосипед – особлива культура дозвілля та подорожей

Велосипед – особлива культура дозвілля та подорожей

Цей вид двоколісного транспорту – не просто зручний спосіб добратися з пункту А до пункту Б. Це також безліч інших можливостей, ефективність яких напряму залежить від правильного вибору моделі велосипеда. Асортимент https://veloplaneta.ua/ua дає можливість кожному оптимально визначитися з найкращим варіантом, беручи до уваги найважливіші моменти, на які зазвичай вказують спеціалісти. 

Що враховується під час вибору

Для того щоб ваше нове придбання приносило лише позитивні емоції та бажання проводити якомога більше часу у поїздках на велосипеді, бажано взяти до уваги такі важливі моменти:

  • Стиль катання. Ці фактори зумовлені різновидом моделей, які можна побачити у сучасному магазині. Зазвичай даний вид транспорту класифікується як гірські, міські, гібридні, шосейні, трюкові, електричні модифікації. Кожен із цих видів передбачає особливі функції та опціонні властивості.
  • Матеріал рами. Виробники використовують різні види металів та сплавів: сталь, алюміній, карбон. Найбільш оптимальним поєднанням міцності та легкості вважається останній варіант.
  • Розмір рами. Він обирається залежно від показників зросту майбутнього власника велосипеда. Правильно визначити параметр допоможе спеціальна розмірна таблиця.
  • Розмір коліс. Визначається в дюймах. Стандарт міських складає 28 дюймів в діаметрі, дитячі або підліткові моделі мають не більше 22-25 дюймів.
  • Гальмівна система – дискова або V-подібна. У першому випадку гальма спрацьовують після натискання спускового важеля, другий варіант передбачає повільне гальмування впливом на обод.
  • Амортизація. Передбачає конструкцію у вигляді спеціальної вилки з металевою чи повітряною пружиною.

Важлива також і трансмісія, що відповідає за перемикання між швидкостями. Такий механізм забезпечує зручність пересування піском, нерівними поверхнями тощо.

Інші аспекти вибору

Окрім перерахованих вище моментів, зазвичай звертається увага і на фінансовий аспект. Різниця в ціні часто залежить від кількості та формату навісного обладнання. При цьому гарний велосипед – не завжди означає найдорожчий. За цілком прийнятну ціну можна придбати досить непогану версію, яка зможе витримувати інтенсивні навантаження.

Звичайно, для багатьох важливим фактором є зовнішній вигляд транспортного засобу. У покупців є можливість підібрати колір, форму сідла, керма та деякі інші параметри.

Читати також


up