Митне оформлення: чому не варто займатися цим самотужки? Розповідає УкрВіпСервіс

Митне оформлення: чому не варто займатися цим самотужки? Розповідає УкрВіпСервіс

Усі товари, які доставляються в Україну чи за її межі, неодмінно повинні проходити митний контроль. Оформлення результатів цього контролю - один зі складових логістичного напрямку в межах міжнародних перевезень. Як імпортер, так і експортер обов'язково має пройти певні процедури, зазначені у правилах.

Поняття оформлення митної документації

Даний процес стосується всіх етапів, які проводяться для випуску товару, перевезення вантажів комерційного характеру. Цю процедуру проводять стосовно абсолютно всіх вантажів, які перевозяться через кордон. Подібний порядок поширюються не лише на автомобільний транспорт чи залізницю, а й на морське та повітряне сполучення.

Митний контроль потрібен для перевірки товарів відповідно до діючих правил та угод між країнами. Сама процедура може стосуватися всього вантажу чи певної його частини.

Специфіка проведення митного контролю

Точна схема оформлення залежить від типу товарів та встановленого режиму незалежно від виду операції. Під час оформлення документів потрібно створити декларацію та надати необхідну документацію, сплатити відповідні державні внески.

Декларативний документ подається в паперовому чи електронному вигляді. Документ передбачає наявність наступних відомостей:

  • номер про реєстрацію;
  • дані про час прийому документу;
  • період, коли був випущений товар;
  • підпис в електронному форматі.

Як правило, розібратися у всіх тонкощах цього процесу буває дуже складно, особливо для бізнесменів-початківців. Тому є сенс звернутися по допомогу до митних брокерів. Одна з таких  компаній -  Укрвіпсервіс, яка надає подібні послуги у повному об'ємі. Суть роботи організації  полягає у представництві інтересів клієнта та виконання певного ряду митних послуг. Таким чином, УВС виступає посередником між замовником та митними службами, сприяючи правильному оформленню товарів.

Брокери фірми забезпечать підготовку документів, розрахують розмір мита й оформлять усі потрібні декларації. Крім цього, представники компанії відповідають за логістику, експедицію,  навантаження та займаються міжнародними перевезеннями. Докладніше про це можна дізнатися за посиланням https://www.uvs.in.ua/ua/mizhnarodni-avtoperevezennya/.

Компанія надає послуги у повній відповідності до всіх норм законодавства, обслуговуючи як юридичні, так і приватні особи. Звернення до брокерів - це гарантія того, що замовнику будуть встановлені найбільш вигідні ставки на експортні та імпортні операції. Інша перевага такого співробітництва - реальна економія часу для замовника.

Читати також


up