Як втримати найкращих спеціалістів: стратегії та аналітика від VIP HR

Як втримати найкращих спеціалістів: стратегії та аналітика від VIP HR

Жоден бізнес не будується на одній людині, хай навіть його чи її харизма і працездатність заряджає всіх навколо, проте колектив – це гармонійна сукупність людей, які спільно рухаються в одному напрямку, посилюючи навички та вміння одне одного. Є топові працівники, котрі формують основу колективу, і замінити їх дійсно складно, тому втримання таких спеціалістів стає однією з головних задач ейчару. Чому втримання талантів є важливим і як це зробити, ділиться власним досвідом провідний фахівець рекрутингового агенства Віп Ейчар, що має виключно позитивний досвід співпраці з компаніями України, США та Європи.

Кадрові стратегії для утримання найкращих спеціалістів

Пошук кращих умов праці є абсолютно природнім процесом, але якщо наша мета – забезпечити стабільність кадрів, тоді ми мусимо зробити все, щоб саме наша компанія давала співробітникам всі ті покращені умови, яких вони прагнуть. І мова йде не тільки про достойну грошову винагороду. Знайти ТОП менеджера можна на сайті  https://viphr.com.ua/ua/poshyk-top-menedzher/.

До головних умов утримання талантів можна віднести наступні:

  1. Розуміння потреб співробітників: регулярні опитування співробітників і визначення ключових факторів задоволеності роботою є важливими для розуміння того, що найважливіше для вашої робочої сили.
  2. Конкурентна винагорода та переваги: проводьте аналіз ринку для порівняльного аналізу заробітної плати, створюйте привабливі пакети пільг і розглядайте стимули, пов’язані з продуктивністю, щоб залишатися конкурентоспроможними.
  3. Можливості професійного розвитку: інвестуйте в програми безперервного навчання та пропонуйте чіткі кар’єрні шляхи, щоб продемонструвати відданість зростанню співробітників.
  4. Створення позитивної робочої культури: створюйте середовище співпраці й інклюзивне середовище за допомогою програм визнання та ініціатив, які сприяють позитивній культурі на робочому місці.
  5. Ініціативи з балансу між роботою та особистим життям: забезпечуйте гнучкий графік і варіанти віддаленої роботи, а також запроваджуйте програми здоров’я для співробітників, щоб підтримувати баланс між роботою та особистим життям.

Комунікація як універсальний інструмент HR

Наявність прозорих каналів зв’язку працює одночасно і як засіб контролю, і як найкраща стратегія розвитку, бо коли людина може напряму звернутися до будь-якого тімліда або члена команди й отримати адекватний фідбек, така комунікативна стратегія допомагає підвищити роботу та зв’язки між командними департаментами, а отже, втримати спеціалістів, для котрих така комунікація стає пріоритетною цінністю та частиною корпоративної політики.

Читати також


up