21.01.2024
Новини в Україні
eye 576

MÉLOVIN відкриває таємниці створення пісні «Dreamer»

MÉLOVIN відкриває таємниці створення пісні «Dreamer»

MÉLOVIN у своїх соціальних мережах опублікував відео, де розповів про конкурсу пісню “Dreamer”, яка несе чимало сенсів. Зʼясувалося, трек був написаний у липні, під час візиту співака у Львів, за день до масованого обстрілу, коли російська ракета влучила в гуртожиток.

У той день, я пішов на кладовище, на могилу Володимира Івасюка. Це легендарна людина, яку знищила радянська влада. Насправді, все, що тоді відбувалося, відбувається з нами і зараз – це треба розуміти. Історія повторюється, а тому хочеться пронести цей меседж крізь музику. Хто б не казав, що політика і музика – це несумісні речі, як виявилося зараз – дуже сумісні”, – пригадав фіналіст національного відбору на “Євробачення-2024”.

MÉLOVIN та пісня “Dreamer": розкриття історії через музику Володимира Івасюка

Саме легендарний музикант став джерелом натхнення для молодого артиста.

Підійшов до памʼятника Івасюка – він стоїть у повний зріст, а позаду нього рояль. Я взяв його за руку і сказав: “Маестро, дайте мені натхнення на написання пісні”. Це до мурашок просто… я повернувся у готель, піднявся на оглядовий майданчик і в голові заграла музика від початку і до кінця. Я зрозумів, що це щось дуже дивне, адже мені здалося, що в моїй голові співав потойбічний хор. Я зразу ж зайшов у свій номер, записав на диктофон пісню”, – поділився історією написання пісні про мрійників MÉLOVIN.

За словами співака, тоді ж він відчув, що має повернутися на кладовище і віддячити музиканту: “Я приніс йому великий букет синьо-жовтих квітів, величезну лампадку у вигляді серця і ніби заключив парі – пообіцяв, якщо поїду на “Євробачення” у Мальме, то розкажу його історію, розкажу про його музику на всю Європу. Це саме про музичне ДНК нашої нації, про ДНК нашої культури. І це для мене стало дуже важливим – це як поява нового меседжу. Хочеться через свою музику, через пісню “Dreamer”, через “не політичність” розповісти історію Володимира Івасюка. Адже, все це не просто так! У цьому я вбачаю сенс, свою особисту місію”.

Читати також


up