Артистка Dear N. випускає дебютний сингл «Також мене шукав» за участю інді-артиста MY RON

Артистка Dear N. випускає дебютний сингл «Також мене шукав» за участю інді-артиста MY RON

"Щоб ти також шукав" – це ліричний софт-поп, що розповідає про очікування зустрічі зі спорідненою душею.

Герої пісні відчувають самотність та розгубленість, але водночас знають, що так буде не завжди, бо попри біль та зруйновані плани, залишається головне "Людині потрібна людина".

Чи це зустріч з коханою людиною, з якою розділяє відстань? Чи це зустріч з тим, кого поки не знаєш? — кожен слухач вирішить для себе.

Авторка пісні, Dear N., каже:

Ця пісня — мій дебютний реліз, щиро кажучі, не мала бути першою, але я вирішила довіритись власним відчуттям, змінила плани в останній момент і запропонувала артисту MY RON випустити її разом.

В час, коли багато українців розкидані по світу через війну, і відчувають себе самотніми у новому середовищі, в час коли так багато сімей розділені відстанню, — ця пісня здається мені особливо актуальною”.

Насправді, композиція є певною мірою біографічною – через війну співачка була вимушена покинути рідний Харків, і тимчасово переїхала до Варшави без рідних чи близьких.

Зараз я живу на дві країни, і планую своє повернення в Україну. Польща дала мені прихисток та можливість спати без остраху, що я можу не прокинутись. Але в Україні залишився мій коханий, моя мама, рідні, тож я не можу продовжувати жити за кордоном так, ніби нічого не трапилось.

З іншого боку – вважаю, що і тут, за кордоном дуже важливо розвивати українську культуру, створювати творчі осередки, які б проростали по всьому світу: щоб люди не втрачали цього зв’язку з домом і продовжували нести українське у світ, де б вони не були", - коментує співачка.

Саме у Варшаві, на літературному вечорі, артистка вперше виступила з власними піснями. Там вона познайомилася з інді-артистом MY RON, чия музика здалась їй близькою за сенсами. У грудні 2023 року Dear N. запропонувала йому разом записати пісню “Також мене шукав”, оскільки відчула, що ця історія краще розкриється через історії двох ліричних героїв.

В планах Dear N. нові релізи та творчі експерименти, а також – виступи на майданчиках Варшави та різних міст України.

Авторка сподівається, що пісня “Також мене шукав” стане віртуальними обіймами кожному, хто цього потребує, хто відчуває самотність і розгубленість, і не знає, що робити з власним життям. Щоб кожен відчув, що він не один, і попереду – зустріч зі спорідненою душею, справжнім другом, з яким можна поговорити про все, що наболіло, а інколи – просто помовчати разом.

Про артистку Dear N.

Артистка Dear N. (справжнє ім’я – Анастасія Бочерова) народилась у Харкові, але через розлучення батьків частину дитинства прожила у невеликому містечку Балаклія разом із дідусем та бабусею.

В дитинстві обожнювала творчість Майкла Джексона та Елтона Джона. Часто співала щось вигадане, навіть створила своє іграшкове радіо – магнітофон, де побувала в ролі ведучої, співачки та запрошеного гостя.

Писати пісні дівчинка почала ще у шість років, але, на жаль, батьки не звертали увагу на її інтереси, тому в жодну з творчих секцій, чи музичну школу вона так і не потрапила.

Натомість – багато читала і писала власні історії.

Була дуже сором’язливою, і пам’ятає, що бути скромною в родині сприймалось як щось хороше. “Вискочок ніхто не любить” – колись засіло в моїй голові, тож я і не висовувалась”.

В останньому випускному класі зрозуміла, що втатила багато часу, не дозволяючи собі проявлятись – тому за 5 днів до випуску знайшла аранжувальника і записала свою першу пісню про шкільне життя, яку потім заспівала на випускному концерті.

У 2010 році вступила на PR-менеджмент до Харківської державної академії культури  – здавалось, що це оптимальний баланс між творчістю та раціональністю, і що так вона зможе себе забезпечити.Так і вийшло – вже з третього курсу вона почала працювати, а навчання завершила з червоним дипломом.

Тим не менш, тяга до творчості, мистецтва не лишала її, тож у 2014 році вона пішла на перший курс приватної театральної школи в Харкові, згодом ставши акторкою в харківському незалежному театрі “Нафта”. 

Саме у театрі вона вперше виступила з власною піснею, що відкривала виставу за п’єсою Бертольда Брехта “Die Kleinbürgerhochzeit”. Стоючи на сцені, і співаючи,  вона відчула себе неймовірно щасливою і зрозуміла, що це саме ти, чим вона хоче займатись.

Театральна діяльність стала повштовом до її перших кроків як артистки. Вона почала активно вчитись грати на фортепіано і брати уроки вокалу.

Перед початком повномасштабного вторгнення в Україну артистка запланувала свій перший концерт, але він так і не вібувся через початок повномасштабного вторгнення в Україну.

Тоді вона зрозуміла, що життя може закінчитись в будь-який момент. Немає часу на сумніви.

“Я хочу випускати музику, і я буду. Навіть якщо нічого не вийде, я спробую”.

Перший виступ відбувся на літературному вечері у Варшаві у 2022 році, куди Dear N. переїхала через початок повномасштабного вторгення. Артистка співала власні пісні і отримала позитивний фідбек від аудиторії.

Там, на виступі вона познайомились з інді-артистом MY RON, чия музика здалась їй близькою до власних сенсів. У грудні 2023 року вона запропонувала йому записати пісню “Також мене шукав” разом, бо відчувала, що ця історія краще розкриється через почуття двох ліричних героїв.

Текст пісні “Також мене шукав”:

Коли навколо супротив життю

І все, що в сенси вкладала

Зламалось в крихти

Коли мій потяг пішов

І вже немає потреби

бігти

Я видихаю

Холодне повітря нічне

Старий ліхтар

Підморгує, мов знає мене

Я вже не вперше

На цьому вокзалі

Тут завжди ніч

І я замерзаю

Та я зберусь,

Я знайдусь,

Як той пазл, що втік

Під диван

Але мені б так хотілось

Щоб ти також мене шукав

Щоб ти також мене шукав

Щоб ти також мене шукав

Щоб ти також мене шукав

Щоб ти також мене шукав

Коли надії

вміщаються

в лівий карман

Остання жуйка

Забута, і згадана

Там,

Де був мій

План

на майбутнє

І через екран

— на фото

я чи не я?

Зупинка

"Спогадів храм"

Я видихаю

Холодне повітря нічне

Старий ліхтар

Підморгує, мов знає мене

Я вже не вперше

На цьому вокзалі

Тут завжди ніч

І я замерзаю

Та я зберусь,

Я знайдусь,

Як той пазл, що втік

Під диван

На фото —

я чи не я?

Зупинка

"Спогадів храм"

Але мені так важливо

Щоб ти також мене шукав

Щоб ти також мене шукав

Щоб ти також мене шукав

Щоб ти також мене шукав

Щоб ти також мене шукав

Щоб ти також мене шукав

Щоб ти також мене шукав

Щоб ти також мене шукав


Читати також