gannababy_ нарешті видали свій дебютний лонгплей-конструктор «Н.Р.А.»

gannababy_ нарешті видали свій дебютний лонгплей-конструктор «Н.Р.А.»

gannababy_ випустили свій 16-трековий дебютний лонгплей-конструктор «Н.Р.А», який раніше вийшов трьома частинами відповідно — «Н», «Р» і «А». Історія альбому почалася ще у доковідні часи, проте реліз розійшовся на кілька ЕР. Та наразі гурт видає свою дебютну роботу так, як вона й задумувалася — цілісною.

1736 днів минуло від початку створення альбому до його релізу. Робота над альбомом стартувала під керівництвом продюсера Сергія Любинського (Knob). До повномасштабного вторгнення музиканти розглядали альбом лише як один завершений твір. Та згодом вони вже не були впевнені, чи сприймуть слухачі таку обʼємну роботу в епоху кліпового мислення і засилля контенту.

«Тут є і драйвові пісні, і баладні, є фіт, є рімейк. Ми експериментували з різними жанрами і звуком, робили такі пісні, у яких було б цікаво закопуватися, розбирати сенси, шукати відсилки, вплетені в загальну канву. Вийшло досить цікаво і не тривіально. Нам дуже сподобався і процес, і результат» — коментує Ганна Нелуп, фронтвумен гурту.

Альбом можна було умовно поділити на три частини за тематиками, тому він спочатку вийшов у форматі трьох ЕР. «Н» присвячений соціальним питанням, «Р» — лірично-романтична частина, «А» — роздуми про життя і смерть. 

«Коли щось довго готуєш, є ризик перетримати матеріал до такої міри, що він перестане з тобою резонувати. Так сталося з “Н.Р.А.”, складається враження, ніби ми застрягли на ескалаторі метро Арсенальна. Тому хочемо порадити молодим музикантам бути реалістами, коли плануєте релізи», — розповідають артисти.

«Н.Р.А» спочатку задумувався як «Найкращий Реп Альбом», хоча репу на альбомі немає. Та з роками роботи і переносів він перетворився на «Наш Рідний Альбом».

«Ми зараз і ми 4 роки тому — зовсім різні люди в плані досвіду. Ми стільки всього пережили, нас навіть стало на одну людину менше в гурті. Але що тоді, що зараз, в нас так само горять очі, нам ніколи не було все одно на музику», —  розповідають артисти.

Випуск «Н.Р.А» для gannababy_ — можливість закрити гештальт дебютного лонгплею та зосередитися на випуску нового матеріалу. Нещодавно вони презентували сингл «Є як є», написаний нещодавно вже у новому складі і наразі працюють над піснями, які вийдуть навесні.


Читати також