Результати опитування про витрати українців на домашніх тварин

Результати опитування про витрати українців на домашніх тварин

Скільки українці витрачають на своїх домашніх улюбленців — результати дослідження

Результати нового опитування показали, що більш ніж половина українців витрачають від 500 до 1500 грн на своїх домашніх тварин щомісяця. У дослідженні взяли участь як власники котів, так і власники собак.

З початку війни безліч тварин опинилися на вулиці, та багато українців прагнуть знайти їм домівку. Тож це призвело до збільшення рівня адопції, оскільки українці почали більше брати домашніх улюбленців з притулків. І це природньо, адже тварини допомагають пережити стрес, зменшують рівень тривожності та загалом підвищують настрій. Та скільки українці сьогодні витрачають на своїх домашніх тварин? Дослідницькою компанією Gradus Research спільно з Royal Canin було проведено дослідження, в межах якого українці поділились інформацією щодо своїх середніх місячних витрат на власних улюбленців.

Результати дослідження показали, що близько 56% респондентів витрачають від 500 до 1500 грн щомісяця (34% — від 500 до 1000 гривень та 22% — від 1000 до 1500 гривень) на утримання улюбленців. Водночас 3% опитаних витрачають від 3000 до 6000 грн, тоді як лише 1% вкладає понад 6000 грн у потреби чотирилапих.

Скільки українці витрачають на своїх домашніх улюбленців — результати дослідження

До найголовніших витрат власника на свого домашнього улюбленця, зазвичай, входить:

  • якісне харчування;
  • відвідування ветеринарного лікаря, щеплення, антипаразитарна обробка та інші необхідні ветеринарні маніпуляції;
  • ласощі та смаколики;
  • іграшки;
  • пакетики для прибирання за собаками на вулиці та інші додаткові витрати.

«Першочерговою потребою улюбленця є якісне харчування та відвідування ветеринарного лікаря. Якісний раціон забезпечує домашнього улюбленця всіма необхідними поживними речовинами та допомагає запобігти деяким хворобам у майбутньому. А регулярне відвідування ветеринарного лікаря, щеплення та антипаразитарні обробки є запорукою здоров’я та благополуччя вашого улюбленця”, – прокоментував Олександр Айшпур, кандидат ветеринарних наук, експерт з наукових комунікацій Royal Canin.

Свобода від голоду та спраги, болю, травм та хвороб є складовими концепції 5 свобод тварин, що визначають основні принципи добробуту домашніх улюбленців. Окрім зазначених принципів концепція також включає свободу від дискомфорту, свободу від страху та стресу, а також можливість проявляти природну поведінку тварини. Усі ці принципи лягли в основу сучасних законів про права тварин, в тому числі й в Україні. Проте за результатами зазначеного дослідження з цією концепцією обізнані лише 38% українців.

Примітка: Участь в опитуванні взяли жінки та чоловіки з України віком від 18 до 60 років, які проживають в Україні. Загальна к-сть респондентів – 1239; метод збору інформації - самозаповнення анкет у мобільному додатку.


Читати також