Бутенківська сільська бібліотека шукає дарувальників

Бутенківська сільська бібліотека

Доброго дня, шановні друзі!

До вас звертається бібліотекар Бутенківської сільської бібліотеки Білицької селищної територіальної громади. Працюю на посаді бібліотекаря 30 років. Бібліотека знаходиться в селі Бутенки, Полтавського району, Полтавської області.

Загальна площа приміщення - 120 кв. м. На сьогодні книжковий фонд налічує майже 10 000  примірників,і з них - 3000 для дітей. Бібліотеку відвідує понад 600 користувачів, із них - 140 дітей.

Бібліотека є важливим культурно-освітнім осередком проведення різних суспільно-культурних заходів, тематичних виставок та презентацій, майстер-класів для дітей, молоді та дорослих. Вона функціонує як місце, де жителі можуть отримати доступ до різноманітної літератури, періодичних видань. Велика увага приділяється роботі з дітьми та молоддю: організовуються заходи для дітей, спрямовані на розвиток любові до читання та пізнання світу через книги. Тут завжди цікаво і весело можна провести свій вільний час.

Бібліотека активно сприяє збереженню та популяризації місцевої культурної спадщини, організовує різноманітні заходи, спрямовані на підвищення культурного рівня та освітнього розвитку населення. Ми маємо велику народознавчу кімнату, де представлено вишивки, рушники, вишиті майстринями з різних областей України, предмети побуту. Її із задоволенням відвідують як дорослі, так і малеча та поповнюють новими експонатами.

Як і всі сільські бібліотеки ми стикнулися з проблемою відсутності чи недостатньої кількості сучасних україномовних книг. Так як фонд застарів, а після списання російськомовної літератури наразі гостро стоїть питання поповнення бібліотечного фонду книгами сучасних та зарубіжних письменників;

- літературою для підлітків;

- для дітей (комікси, еколітература, рекомендована література за шкільною програмою українських та зарубіжних письменників);

- книгами про історію України;

- класичною літературою (українських та зарубіжних письменників);

- книгами для наймолодших читачів.

Дякуємо, що організовуєте такі програми і турбуєтесь про долю бібліотек!

Будемо щиро вдячні за підтримку!

Бутенківська сільська бібліотека

З нашою бібліотекою можна краще ознайомитися на сторінці фейсбуку

Група Бутенківська сільська бібліотека Білицької селищної ради.

https://www.facebook.com/groups/291487196065321

Електронна адреса: allashulga03101967@gmail.com

Читати також


up