Комунальний заклад «Краснокутська публічна бібліотека» шукає дарувальників

Комунальний заклад «Краснокутська публічна бібліотека»

Комунальний заклад «Краснокутська публічна бібліотека» Краснокутської селищної ради Богодухівського району Харківської області.

Пріоритетним  напрямком роботи наших бібліотек є організація простору для інтелектуального розвитку. Простір, який пропонує нові способи знайомства з культурними надбаннями нашої держави. Культура є основою розвитку народу, нації, незримою силою, формуючою унікальну особистість.

В бібліотеках розпочата робота по відродженню національної культури Краснокутщини. Наш перший крок – «Вертеп», дійство, до якого були залучені дорослі і юні відвідувачі бібліотек і дотримані всі традиційні обряди. Частина Вертепу – «Водіння Кози» було продемонстроване у Харківській обласній військовій адміністрації.

Одним з особливий проектів бібліотеки можна назвати інклюзивний проєкт «Бібліотека без меж», мета якого «Підтримати. Не зашкодити. Не залишити без допомоги!». Наша робота  сприяє комунікативному розвитку дітей із категорії інклюзії, розширенню їхніх знань, умінь і навичок, розкриттю творчих здібностей, організації змістовного дозвілля. Розроблена програма заходів, під час яких користувачі будуть навчатися працювати в команді, де кожен читач може розраховувати на індивідуальну допомогу.

Також був цікавий проєкт по виготовленню «РУШНИКА ПЕРЕМОГИ», до виготовлення якого були залучені як працівники КЗ «Краснокутська ПБ», так і відвідувачі бібліотек.  

Комунальний заклад «Краснокутська публічна бібліотека»

У березні була організована й оформлена разом з ЦДЮТ виставка творчих робіт талановитих жителів Краснокутщини. Кращі роботи були направлені до музеїв Харківщини, деякі з них були  використані для продажу з метою покращання матеріального стану обдарованих людей Краснокутщини.

Особлива увага приділяється заходам з патріотичного виховання та заходам, які сприяють відродженню національної самосвідомості та формуванню духовної культури.

Протягом року бібліотеки нашої громади взяли участь у 18 конкурсах.

У конкурсах були задіяні 190 читачів, із них - 32 переможці.

Мета роботи нашої команди - бути багатофункціональними. Поєднання вмінь та навичок бібліотекаря з навичками інших фахівців: педагога, психолога, дизайнера тощо, стежити за новими тенденціями в науці, освіті, культурі дають можливість створити не просто бібліотеку, а унікальне місце, яке стане центром культурних подій та мистецької творчості нашої громади.

Будемо вдячні за будь-яку допомогу в отримані сучасної літератури.

Директор                                                                                          Наталія СІЛІНА

тел.: 0683187676

Електронна пошта: k-cbc@ukr.net

Фейсбук-сторінки: https://www.facebook.com/KrasnokytskaCentralnaBiblioteka

https://www.facebook.com/KrasnokynskaDBF

Читати також


up