Баришівська центральна бібліотека для дорослих шукає дарувальників

Баришівська центральна бібліотека для дорослих

Баришівська центральна бібліотека для дорослих Баришівської централізованої бібліотечної системи відділу культури та туризму Баришівської селищної ради.

Баришівська центральна бібліотека для дорослих – головна бібліотека для 18 бібліотек Баришівської громади Київської області. Баришівська централізована бібліотечна система об’єднує Баришівську центральну бібліотеку для дорослих, Баришівську бібліотеку для дітей, 16 сільських бібліотек-філіалів.

Бібліотеки ЦБС проводять значну роботу з популяризації читання та української книги. Особлива увага приділяється краєзнавчій роботі, популяризації народних звичаїв та обрядів,  відзначенню визначних ювілейних і пам’ятних дат України та Баришівщини.

Баришівська центральна бібліотека для дорослих

Бібліотеки допомагають читачам в інформаційній безпеці, медіаграмотності, соціокультурному розвитку, профорієнтації та працевлаштуванні, цифровій освіті, творчому розвитку, корисному та змістовному проведенню дозвілля дітей та дорослих.

В бібліотеках діє 25 клубів за інтересами. На високому професійному рівні працюють: літературно-мистецьке об’єднання «Краєзнавча Баришівщина» (Баришівська центральна бібліотека для дорослих) та клуб української мови «Баруч», інтелектуальний клуб «Інтек» (Баришівська бібліотека для дітей», любительське об’єднання по відродженню національних традицій села «Криниця» (с. Гостролуччя), фольклорний ансамбль «Ядлівчанка» (с. Перемога), клуб «Креативне мистецтво» (с. Коржі), «Hand made Бузьок» (с. Сезенків), літературно-драматичний клуб «Усмішка» (с. Селичівка), дитячий драматичний гурток «Дзвіночок» (с. Лукаші). До роботи клубів залучаються внутрішньо-переміщені особи. У 2023 році відкрито 12 клубів розмовної української мови в сільських бібліотеках-філіалах.

У  лютому - березні 2022 році села Перемога, Лук’янівка, Рудницьке перебували під російською окупацією. На території села Лукаші велися бойові дії. Україномовний фонд села Перемога був частково знищений. Завдяки акції «Подаруй бібліотеці нову українську книгу» вдалося зібрати нові книги для бібліотеки села Перемога.

Список книг, які потрібні бібліотеці:

  1. Бредбері Р. 4510 по Фарингейту
  2. Герберт Ф. Дюна
  3. Кузнєцова Євгенія
  4. Кокотюха Андрій
  5. Лис Володимир
  6. Шолом-Алейхем. Тев’є молочник
  7. Талан Світлана
  8. Роздобудько Ірина
  9. Дашвар Люко
  10. Стендаль. Червоне і чорне
  11. Шекспір. Вільям Ромео і Джульєтта
  12. Книги по психології

Фейсбук-сторінка: https://www.facebook.com/profile.php?id=100064352813078&locale=uk_UA

Електронна пошта: biblios33@ukr.net

Читати також


up