Куцурубська публічна бібліотека шукає дарувальників

Куцурубська публічна бібліотека

КЗ "Куцурубська публічна бібліотека" Куцурубської сільської ради Миколаївського району Миколаївської області. 

До складу КЗ входять 6 бібліотек: центральна і 5 філій. Бібліотека, як і вся країна, переживає складні часи. Враховуючи військові дії на території громади та незважаючи на тривалий режим простою усіх бібліотек громади, заборону масових заходів, скорочення робочого часу, бібліотекарі намагалися не припиняти свою роботу, продовжуючи щодня спілкуватися з читачами, консультуючи їх в телефонному та онлайн-режимі, проводячи книговидачу в бібліотеках, вишукуючи нові форми роботи, організовуючи флешмоби та челенджі в соціальних мережах, а також виходячи в прямі ефіри. На жаль, не всі бібліотекарі витримали такі умови, хтось звільнився, виїхав. 3 бібліотеки громади зазнали часткових ушкоджень. На сьогодні працюють лише 3 бібліотеки. 

Щоб не втрачати зв'язок з користувачем, привернути увагу до бібліотеки, залучити нових користувачів, інформуємо, пропонуємо нові форми роботи через сторінку бібліотеки у соціальній мережі фейсбук: https://www.facebook.com/groups/193686601740612

Куцурубська публічна бібліотека

Один із пріоритетних напрямків діяльності Куцурубської ПБ - краєзнавча робота Це та кропітка, тривала діяльність, яка надає бібліотекам місцевого колориту, регіональної специфіки, самобутності. Бібліотека вже багато років є не тільки хранителем накопичених краєзнавчих цінностей, а й частково їх творцем. Виходячи з того, що краєзнавчий фонд поповнюється слабо, з'явилася необхідність видавати краєзнавчі тематичні збірники та альманахи, збірники віршів місцевих поетів і дайджести. Наші роботи - це, звісно. не повноцінна поліграфія, це (так би мовити) «хенд мей», але від цього вони не стають гіршими, а навпаки. Бо зроблені з душею: https://kuzurubbib.blogspot.com/2024/07/blog-post_14.html

У 2024 році підготовлена та вийшла друком збірка місцевої поетки Ніни Бачківської “...Якби ж то політати…” - неймовірно ліричні, щирі поетичні мініатюри, присвячені рідному краю, його людям, проблемам, які хвилюють сьогодні наші душі.

Куцурубська ПБ має власний блог БібліоNews, який можна знайти за адресою: http://kuzurubbib.blogspot.com/ (перемога в обласному конкурсі на кращий тематичний блог). Постійно проводиться робота з наповнення ресурсу актуальним контентом. В роботу з користувачами запроваджено ряд інновацій. Зокрема, створено розділ «Бібліотечні цікавинки», який наповнюється власним продуктом - інтерактивними іграми, кросвордами, вікторинами тощо.

Віртуальні виставки, краєзнавчі відеоролики можна переглянути на нашому каналіYouTube https://www.youtube.com/channel/UC7YGmViIhxO8Kga0uoepHhQ/videos.

Куцурубська центральна бібліотека декілька разів отримувала літературу від УІК. Маємо що запропонувати читачам. Але книги в одному екземплярі, їх не достатня кількість. Фонди філій потребують художньої дитячої літератури, творів із зарубіжної літератури за шкільною програмою. Також потребуємо видань для дорослих: детективів, історичних романів. Книги сучасних українських авторів, лауреатів «Коронації слова», письменників–воїнів: Василя Мулика, Павла Вишебаби, Гліба Бабича, Віталія Запеки та інших.

До війни в наших бібліотеках вирувало життя! Бібліотеки повні людей: зустрічі з письменниками, презентації нових видань, шахові турніри, робота читацьких клубів і об'єднань, зйомки сюжетів на телебачення, фестивалі мистецтв і навіть весілля! Віримо, що все ще у нас буде!

Наша поштова скринька: kuzurub.p.biblioteka@gmail.com

Читати також


up