Великописарівська публічна бібліотека шукає дарувальників

Великописарівська публічна бібліотека

КЗ «Великописарівська публічна бібліотека» Великописарівської селищної ради.

Великописарівська громада – це найсхідніша громада Сумщини та невід’ємна частина волелюбної Слобожанщини, яка славиться своїми великими кобзарями – Степаном Пасюгою, Єгором Мовчаном, Григорієм Кожушком.

Наше селище розташоване від кордону з РФ на відстані 7 км. Центром культурних надбань є Великописарівська публічна бібліотека. Початок історії бібліотеки сягає далекого 1923 року минулого століття, коли Велика Писарівка стала районним центром. Публічна бібліотека – один із осередків духовності і культури селища і водночас книгосховище творів друку для широкого кола читачів. При Великописарівській публічній бібліотеці вже багато років діє поетичне об’єднання «Джерело натхнення».

З червня 2023 року працівники бібліотеки працюють над впровадженням АБІС Koha (автоматизована бібліотечна інформаційна система), наповненням електронного каталогу. Незважаючи на обстріли, було розпочато ремонт будівлі та планувалося відкрити оновлену сучасну бібліотеку як центр дозвілля (ХАБ).

На жаль, на сьогоднішній день наша бібліотека не може функціонувати у рідному селищі, яке знаходиться в зоні активних бойових дій. Попри всі негаразди військової агресії, бібліотека не припинила своєї діяльності, а навпаки, згуртувавшись зі своїми небайдужими користувачами, волонтерами, починаючи з березня 2022 року, плели маскувальні сітки для наших захисників, повноцінно відкрившись для обслуговування з квітня 2022 року. Але у березні 2024 року, після заходу РДК та Легіону наша бібліотека зазнала дуже великих руйнувань, як і все наше селище. Частину фонду вдалося врятувати, вивезти у більш безпечні місця. На сьогоднішній день бібліотека, маючи невелику кількість книг, продовжує свою роботу у м. Охтирка Сумської області. В межах своїх можливостей наша бібліотека проводить різні заходи для дітей та дорослих. Дуже активно бібліотека працює та надає допомогу ВПО з нашої громади.

Великописарівська публічна бібліотека

Виходячи з вищевикладеного, звертаємося до вас та просимо допомоги у поповненні бібліотечного фонду сучасними книгами українських авторів у зв’язку втратою великої кількості книг.

Будемо вдячні за книги зарубіжних та українських авторів, комікси, історичну літературу, підручники з психології та літературу для дітей.

А взагалі – велика дяка за будь-яку допомогу!

Адреса електронної пошти: vpr.library@gmail.com

Cторінка на фейсбуку: https://www.facebook.com/library.vpr/

Читати також


up