Бібліотека ВСП «Харківський фаховий коледж харчової промисловості ДБТУ» шукає дарувальників

Бібліотека ВСП «Харківський фаховий коледж харчової промисловості ДБТУ»

Бібліотека Відокремленого структурного підрозділу «Харківський фаховий коледж харчової промисловості Державного біотехнологічного університету».

Бібліотека – важливий структурний підрозділ коледжу, який створює відповідні умови для підготовки компетентного фахівця, орієнтованого на постійний професійний розвиток та самовдосконалення, що забезпечить у подальшому високий рівень конкурентоспроможності і, в кінцевому результаті, кар’єрне зростання та самореалізацію.

Бібліотека ВСП «Харківський фаховий коледж харчової промисловості ДБТУ»

Історія розвитку бібліотеки тісно пов'язана з історією розвитку коледжу, і цей зв'язок простежується протягом всього періоду існування бібліотеки. Витоки славетної історії починаються з листопада 1930 року, з моменту заснування технікуму молочно-масляної промисловості. Сьогодні коледж готує фахівців для харчової промисловості України.

2 березня 2022 року під час авіаційного бомбардування усі будівлі коледжу зазнали значних пошкоджень. Через численні вибухові хвилі потрощені вікна читальної зали, абонементу та книгосховищ бібліотеки, пошкоджено внутрішні та міжкімнатні двері. Для фізичного збереження книжкового фонду було вжито мінімальні дії – забито вікна, які повилітали, щоб хоч якось зменшити вплив зовнішнього середовища на книги.

Якісне інформаційне забезпечення освітнього, наукового та виховного процесів коледжу полягає в постійному оновленні бібліотечного фонду відповідно до його профілю та інформаційних потреб усіх категорій  користувачів. Проте в сучасних умовах доводиться співвідносити потреби в оновленні фонду з фінансовими можливостями закладу освіти. Тому ми постійно працюємо над пошуком та залученням додаткових шляхів для наповнення фонду бібліотеки коледжу сучасними виданнями.

Зараз фонд книгозбірні налічує складає 66 094 примірників, в тому числі підручників – 45787 прим. За 2022-2024 рік проведено актуалізацію бібліотечних фондів та готується до списання приблизно 15 тис. примірників.

З великим сподіванням та надією на допомогу беремо участь у програмі «Інформаційна підтримка бібліотек», щоб оновити застарілі фонди новою сучасною художньою, технічною та фаховою літературою

Завідувач бібліотеки Оксана Фоменко

тел. 0978913748

Електронна адреса: oksf2010@gmail.com

Офіційний сайт коледжу: https://vspkhp.com.ua/

 

Читати також


up