04.08.2024
Мистецтво
eye 1379

Топові відео про мистецтво. Добірка за тиждень. 04.08.2024

Топові відео про мистецтво. Добірка за тиждень. 04.08.2024

Вероніка Рупенталь зібрала для вас найцікавіші відео про культуру та мистецтво за тиждень. Корисний і розважальний контент для вашого відпочинку. Приємного перегляду!

Перше відео з категорії «Що почупити». В цьому відео піде мова про 5 прийомів, на які варто звернути увагу в творчості бельгійського сюрреаліста Рене Магрітта, можливо, якийсь з них буде гарним доповненням вашого творчого арсеналу.

Єгипет для мене є особистою темою (ви почуєте про це у відео), тож я підійшов до цього дуже ретельно та все одно довелося розбити божеств на два великі відео. Це перше з них. Сподіваюсь, вам сподобається та ви підтримаєте його щось написавши, та щось натиснувши. Приємного перегляду!

У першій розмові на тему «Культура проти споживацтва» Максим Нестелєєв і Юлія Олійник говорять про те, як в добу Постмодерну з’являється література, яка виразно виступає проти консюмеризму. Цей антиконсюмеризм насамперед проявлявся в американському постмодернізмі (Дон Делілло, Томас Пінчон, Девід Фостер Воллес тощо), але мав і своїх попередників в модернізмі — Генрі Джеймс і Джеймс Джойс. В ХХ столітті культура пройшла декілька етапів взаємодії зі споживацтвом: від захоплення до боротьби і аж до поглинання — однак остаточний підсумок цього зіткнення нам ще невідомий.

Чим деякі антиутопії схожі на медичні дослідження, де не варто радіти світлу і чому Сандра Ньюман поблажливіша до свого читача, ніж Джордж Орвелл, ітиметься в черговому випуску «Літератури без поспіху» — про «1984» і «Джулію».

Львівський театр імені Франца Кафки представляє! Вірші Івана Сокульського читають Назарі Боденко та Герман Гошкадор. Виробництво: Cultural Evolution.

Пошук роду, ідентичності та діалог сина з батьком — усе це про нову книгу Олександра й Павла Михедів «Живі. Зрозуміти українську літературу». Як змінюється розуміння української класики? Чи варто окремо досліджувати Росію? Та яка ситуація з вищою освітою в Україні? Про все це у програмі «Культурний інстинкт» говорили з авторами книги. 

Сьогодні ми поговоримо про найсвіжіші та найцікавіші новини зі світу кіно. Ви дізнаєтесь про феноменальний успіх Дедпула і Росомахи, сольник містера Міягі, новий спіноф хлопаків, ,повернення могутнього екзорциста Джона Константин, розширення всесвіту Бетмена та багато іншого Всім приємного перегляду! 

Читати також


up