14.10.2024
Мистецтво
eye 267

Топові відео про мистецтво. Добірка за тиждень. 13.10.2024

Топові відео про мистецтво. Добірка за тиждень. 13.10..2024

Вероніка Рупенталь зібрала для вас найцікавіші відео про культуру та мистецтво за тиждень. Корисний і розважальний контент для вашого відпочинку. Приємного перегляду!

Без книжкового ярмарку, але з дискусіями й презентаціями: стало гірше чи краще? Як змінився Lviv BookForum цьогоріч та що було цікавого? Журналістка Суспільне Культура Анастасія Солод відвідала фестиваль, аби показати всі основні події та дослідити, скільки грошей витрачають українці на книги та як, на їх думку, змінилась наша країна під час війни. Також у новому епізоді Coolтуримо ми досліджуємо, що іноземні спікери BookForum думають про деколонізаційні процеси в Україні, як змінилась наша країна під час війни, а також, яких українських авторів читають. Детальніше – дивіться у відео. 

«Д.І.М.» — сучасний балет на 2 дії, що фокусується на тілесній рефлексії про дім, його фізичному та духовному символізмі: що він означає для людей, вимушених покинути свою землю. Балет створили люди, які особисто пережили евакуацію з рідних домівок у воєнний час. Балет «Д.І.М.» створили на основі вистави М.H.O.T.F. («Мій Дім на Двох Ногах»). Початкова вистава для камерної сцени, на одну дію, переросла в нову — на дві дії, з новими сценами, живою музикою та масштабною декорацією. Окрім цього, у порівнянні з постановою М.H.O.T.F. («Мій Дім на Двох Ногах»), для балету «Д.І.М.» придумали нові образи артистів і рухи, а також адаптували сюжет під контекст цивільного життя в Україні.

Легенди Прог Металу Dream Theater повернулись із новим синглом Night Terror, а фанати Iron Maiden та журналісти повелись на фейкові новини про документальний фільм на Netflix в Березні 2025-го року. Тим часом в українському Блек Металі зʼявилось нове імʼя Floscule, а легенди жанру Old Man's Child оголосили про своє повернення на сцену вже наступного року. Гітарист Оззі Осборна Джейк І. Лі готовий повернутися на сцену, а вокалістка Ad Infinitum Мелісса Боні прийшла до нас в гості на інтервʼю, а також багато чого іншого. Метал живий і почувається прекрасно, тож давайте подивимось, що дає йому життя сьогодні! Погнали! 

Олександр Михед розповів про народження книги «Живі. Зрозуміти українську літературу», про співпрацю з батьком, їхні діалоги та спільний подкаст для The Village. Над книгою Олександр Михед та його батько, літературознавець Павло Михед, працювали протягом 9 місяців. Тож, за словами Олександра, ця книга – не лише про українську літературу, а й про любов до батьків, до своїх і до свого. Також автор поділився улюбленими історіями з книги, байками про письменників, зачитав окремі уривки. 

Сьогодні я розповім про найсвіжіші та найцікавіші новини зі світу кіно. Ви дізнаєтесь про скандал навколо Гаррі Поттер, повернення у всесвіт Оселі Зла, фільм Крістофера Нолана, невдачу Джокер: Божевілля на двох, нового Робокопа ,амбітний анонс третього Гладіатора та багато іншого. Всім приємного перегляду! 

Читати також


up