Бібліотека села Сонячне

У невеликому селі Сонячне, розташованому недалеко від міста Житомир, є своя особлива бібліотека. Вона не є великою за розмірами, але це місце завжди мало особливу енергетику, та було місцем для зустрічей та джерелом інформації.

Бібліотека села Сонячне почала своє існування з червня 1972 року і відноситься до Оліївської територіальної громади Житомирської області. На той час книжковий фонд бібліотеки становив 409 документів. Наразі фонд налічує близько 5000 документів.

Сучасна бібліотека села Сонячне вже давно вийшла за межі традиційного уявлення про «місце для зберігання книжок». Це тепер справжній культурно-освітній центр, де поєднуються новітні технології, навчання та спілкування. Діяльність сучасної бібліотеки розширюється, відповідаючи на виклики цифрового світу та потреби громади.

Для користувачів бібліотеки -  це місце вільного доступу до інтернету, та електронних ресурсів, зручний простір для навчання та читання, місце для зустрічей та літературних вечорів. Тут жителі можуть спілкуватися, обмінюватися ідеями, розвивати співпрацю і формувати громаду.

У бібліотеці організований гурток для дітей та молоді, під назвою “Фантазія”, де проводяться різні тематичні майстер класи, літературні квести, вікторини, інтерактивні читання та театралізовані вистави.

Бібліотека села Сонячне

До пам’ятних та знаменних дат у бібліотеці проводяться книжкові виставки, інформаційні години  та  години патріотичного виховання.
Також у нашій бібліотеці створюється краєзнавчий “міні-музей” експонатів побутових речей та інструментів різних епох, предмети народного вжитку та творчості приносять до музею користувачі бібліотеки.

Бібліотека є важливим культурним та соціальним осередком для села, адже є місцем для проведення культурних заходів, таких як : літературні вечори, виставки, конкурси, та інші заходи, що допомагають підтримувати  місцеву культуру та традиції.

Бібліотека - це не просто книги, а місце, де народжуються нові ідеї та знаходяться однодумці. Усі ці фактори підкреслюють важливість нашої бібліотеки для села, як центру знань, культури та соціальної активності.

Нашій бібліотеці найбільша потреба є у книгах для користувачів шкільного віку та юнацтва. Адже в сучасному світі, де інформація швидко змінюється є необхідність постійно поповнювати книжковий фонд. Сучасні книги привернуть увагу молоді, та заохотять їх до читання. Діти та молодь нашої бібліотеки полюбляють пригодницькі книги, фентезі, та енциклопедії.


Ел. адреса: juliabeezbaah@gmail.com
Сторінка бібліотеки у фейсбуці: https://www.facebook.com/groups/bibliotekasonyachne 

Читати також


up