В Україні запрацювала Програма розвитку торгівлі для середнього та малого бізнесу

Програма розвитку торгівлі

Свої сервіси та експертну підтримку підприємцям надаватимуть OLX, lifecell, Webpromo, Visa, monobank, Ringostat, Nazovni від МЗС України та Shop-Express

Експертні українські компанії з розвитку продажів були обʼєднані для створення та впровадження всеукраїнської Програми розвитку торгівлі для підприємців задля сприяння відновлення українських виробників та продавців товарів, що постраждали від війни.

Метою програми є відновлення економічної міці держави шляхом надання українським підприємця інструментів, можливостей і спеціальних знань для успішного здійснення продажів товарів онлайн.

Програма являє собою “дорожню карту” дій та перелік ефективних сервісів по безплатному створенню інтернет-магазина, його налаштуванню, налагодженню та масштабуванню продажів, залученню нових клієнтів, в тому числі й на зовнішніх ринках, а також надає базу знань з інтернет-маркетингу зокрема з SEO, PPC, SMM й таргетингу. Сервіси надаються безплатно або за спеціальними умовами для учасників програми. 

Так, наприклад, підприємці отримують можливість безплатно відкрити інтернет-магазин на українській платформі Shop-Express, безплатний аналіз магазину від агентства інтернет-маркетингу Webpromo, отримають знижку -70% на розміщення та просування товарів на OLX, експертну допомогу в управлінні бізнес-процесами та вебпродажами від VISA, безплатні навчальні лекції з інтернет-маркетингу в академії WebPromoExperts. А платформа Nazovni, що реалізує МЗС України, допоможе з продажами на зовнішні ринки, надасть контакти потенційних партнерів за кордоном та план дій, щоб почати експортувати по всьому світу.

Зареєструватись та стати учасником Програми можна за посиланням. Кожному учаснику програми буде призначений особистий бізнес-ментор, який протягом року буде консультувати підприємця щодо роботи інтернет-магазину, а також супроводжуватиме комунікацію зі спеціалістами компаній-партнерів програми.

Програма розвитку торгівлі розрахована на необмежену кількість учасників і підійде всім виробникам товарів, імпортерам, гуртовим і роздрібним продавцям товарів офлайн, а також тим підприємцям, хто продає товари у соціальних мережах та на маркетплейсах, включаючи початківців без досвіду онлайн-продажів. Програма діятиме протягом 2023 року.

Ігор Сироватко,  Директор департаменту клієнтського сервісу OLX в Україні та Центральній Азії:

“Зараз бізнес переживає непростий період і в наших інтересах його підтримувати.  Зокрема вкладати в те, щоб підприємців в Україні ставало більше. Бо за цими людьми створення нових робочих місць, виплата зарплат й податків, розвиток різних галузей та України.

Команда OLX Україна долучилась до розробки Програми розвитку торгівлі, щоб підтримати український бізнес та показати, що продавати товари чи послуги онлайн – це не складно і робити це може кожен. Онлайн формат дозволяє економити кошти на оренді, охоплювати більшу кількість людей та продавати товари у різні куточки України”.

Павло Герасименко, національний менеджер з корпоративного бізнесу lifecell:

“Ми долучилися до Програми розвитку торгівлі для українських підприємців, бо віримо в те, що саме вони тримають економічний фронт, допомагають ЗСУ та наближають перемогу. Завдяки знижці на сервіси пошуку покупців та розсилку таргетованих SMS ще більше підприємців зможуть використати Big Data lifecell для залучення більшої кількості клієнтів”.

Олексій Петриченко, розробник Програми розвитку торгівлі, засновник української платформи для створення інтернет-магазинів Shop-Express:

“Ми започаткували цю Програму для створення потужного стимулу для українських виробників і продавців. За минулий рік український бізнес вже окреслив курс розвитку торгівлі у 2023 році: сміливі зміни, опанування нових сфер діяльності, масштабування за будь-яких умов. Дякуємо нашим партнерам, хто долучився до Програми й надає свої сервіси та ресурси українським підприємцям. Ми разом об'єднані зараз і працюємо для економічної перемоги країни. В складні часи особливо важливим є впровадження інноваційних рішень, адже вони здатні упорядкувати процес продажу товарів, знизити витрати та підвищити ефективність українського бізнесу. Такими драйверами для розвитку продажів є технології штучного інтелекту, сервіси Big Data, сучасні еквайрингові системи та відкриті можливості для торгівлі кожному підприємству”.

Аліна Шишкіна, начальник Управління підтримки експортерів МЗС України:

“В сучасних умовах обмежених логістичних можливостей, дієвим напрямком є розвиток всіх інструментів підтримки українських експортерів, включаючи цифрові рішення, які дозволять зекономити часові та фінансові ресурси компаній. Окремим напрямом є розвиток продажів українських товарів онлайн, що є вкрай важливим для малого та середнього бізнесу. 

Програма розвитку торгівлі для українських підприємств, з якою тісно співпрацює МЗС у рамках роботи цифрової комунікаційної платформи NAZOVNI, окрім продажів онлайн, допомагає створити та промотувати сайти українських експортерів задля просування товарів, робіт та послуг на зовнішніх ринках”.


Читати також