Як через стрес вживати менше солодкого. Поради дієтолога. Відео

солодке

Жагу до солодкого можна обманути та, окрім овочів, замінити бобовими, такими як квасоля, сочевиця або горох, наголошує експерт.

Лікар-ендокринолог та дієтолог Наталія Самойленко розповіла, як можна обманути організм, який через стрес вимагає солодкого.

В ефірі "Сніданку.Онлайн" експерт зазначила, що багато продуктів несуть у собі антистресові властивості, якщо їх довго жувати.

"Хрумкі овочі капуста, морква, буряк – вони можуть дати той антистресовий резерв та ресурс. Чому взагалі нас тягне на солодке? Бо так працюють стресові гормони… Наш організм так насичується енергією. Коли ми їмо солодке або вуглеводи – рівень енергії швидко зростає. У нас одразу покращується настрій, але всі ці моменти вони тимчасові", - прокоментувала спеціалістка.

Жагу до солодкого можна обманути та, окрім овочів, замінити бобовими, такими як квасоля, сочевиця або горох. Також треба надавати перевагу клітковині, яка є у фруктах, овочах, зелені та хлібі, тому ці продукти по можливості мають бути вдома.

Проте солодке не треба повністю виключати зі свого раціону: треба надавати перевагу варенню, меду або чорному шоколаду, наголосила експерт.


Читати також