Як доглядати за постільною білизною? Найважливіші правила

Як доглядати за постільною білизною

Правильний догляд за постільною білизною, ковдрами, подушками, матрацами та їх наповнювачами - єдина гарантія того, що ваша спальня залишатиметься свіжою, чистою та комфортною. Багато людей роблять помилку, не дбаючи належним чином про гігієну своєї спальні, не до кінця усвідомлюючи, наскільки це впливає на їхній комфорт і здоровий сон. У цій статті ми розповімо, як доглядати за постільною білизною.

Спосіб захисту ковдр і подушок

Постільна білизна є не лише естетичним елементом спальні, але й засобом захисту ковдр, подушок і матраців від бруду, поту та механічних пошкоджень. Але якщо неправильно доглядати за постіллю, вона перестане виконувати свої функції.

Наволочки, підковдри та простирадла слід регулярно прати, провітрювати, а в оптимальному випадку ще й прасувати. Такі процедури видалять бруд і неприємні запахи з постільної білизни, але насамперед позбавлять її від пилу, кліщів і бактерій, які можуть негативно вплинути на ваше здоров'я або стан шкіри. Висока температура під час прасування вб'є всі бактерії та додатково забезпечить елегантний вигляд вашої спальні.

Як доглядати за постільною білизною?

Навіть нову постільну білизну рекомендується випрати перед використанням – так ви позбавите її неприємного, виробничого запаху та забезпечите собі комфортний сон. Прання також зробить постільну білизну більш м’якшою та приємнішою для шкіри.

Те, як ви перете, сушите або зберігаєте постільну білизну, може залежати від матеріалу, з якого вона виготовлена. Кожен матеріал вимагає дещо іншого догляду. Постільні речі слід прати при відносно низьких температурах, додатково перевіряючи інструкції виробника щодо прання, використання мийних засобів або сушіння. У деяких випадках виробник допускає навіть температуру в 60 градусів, щоб позбутися бактерій та кліщів, але найчастіше безпечною межею буде 40 градусів.

Найкращі матеріали – бавовна, муслін, шовк і сатин. Усі вони чудово пропускають повітря, добре відводять вологу, а також надзвичайно приємні для шкіри та сприяють міцному і комфортному сну. Саме таку постільну білизну можна придбати на сайті https://sodda.com.ua/collections/postilna-bilyzna.

Наші поради:

  • при пранні постільної білизни завжди вивертайте комплект навиворіт;
  • прати постільну білизну слід з іншою постільною білизною або простирадлами, а не з одягом, кухонними рушниками чи спідньою білизною;
  • перед пранням застібніть блискавки та ґудзики;
  • не перевантажуйте пральну машину – добре, якщо постільна білизна буде мати багато місця в барабані для ретельнішого прання;
  • використовуйте м’які мийні засоби, які не спричиняють надмірного змивання кольорів і не будуть подразнювати шкіру;
  • після прання і під час використання не забувайте провітрювати постіль (це полегшує позбавлення від бактерій).

Постіль найкраще міняти раз на тиждень, але не рідше одного разу на місяць. Спати під спітнілою постільною білизною негігієнічно, навіть якщо вона виглядає свіжою після регулярного провітрювання!


Читати також