Системи сигналізації. Як вибрати

встановлення сигналізації

Говорячи технічними термінами, сигналізація – це електроустановка або, іншими словами, набір пристроїв, призначення яких полягає в забезпеченні безпеки певної території чи будівлі, а також всіх людей і майна, які там знаходяться. Основне завдання сигналізації – виявлення небажаних подій та інформування про них. Придбати усе необхідне обладнання для встановлення систем сигналізації можна в інтернет-гіпермаркеті безпеки Фортер.

Чому варто використовувати системи безпеки?

Уміле встановлення сигналізації істотно підвищує захист будівлі. Прилади, створені спеціально для виявлення небезпечних явищ, завжди будуть працювати ефективніше людини, не кажучи вже про безаварійну роботу в нічний час та відсутність втоми.

Сучасні технології та системи розумного дому, що комбінуються з сигналізацією та відеоспостереженням, забезпечують не тільки більш безпечне, але також більш комфортне та заощадливе життя. Автоматизація будівель разом із системами безпеки (як-от сигналізація, cистеми відеоспостереження та контроль доступу) можуть утворювати одну цілісну структуру, елементи якої взаємодіють, доповнюючи функціональні можливості одне одного. Всією системою можна керувати з одного джерела, яким все частіше є мобільний додаток, встановлений на телефон. Система безпеки, виявивши проникнення зловмисника, крім активації звукового сигналу, здатна надіслати сповіщення про цей інцидент на телефон власника, завдяки чому він буде в курсі ситуації, навіть якщо знаходиться в іншому місці.

Елементи систем сигналізації

  • Перша лінія системи сигналізації, з якою стикається грабіжник, це активні інфрачервоні бар'єри. Вони складаються з передавача та приймача, між якими відбувається передача інфрачервоних променів. Якщо сигнали зникають, автоматично спрацьовує сигналізація. Можна вибрати моделі з різною кількістю променів, зазвичай від 2 до 8. Усередині об'єкта відстань між датчиками може становити 20 м, а за межами - 10 м. Це дозволяє власнику миттєво дізнатися про проникнення злодія на територію ще до того, як він встигне заподіяти матеріальну шкоду (наприклад розбити вікна, зламати двері).
  • Наступна лінія захисту – це магнітні датчики, які відповідають за виявлення спроб відчинити двері та вікна. Через низьку ціну вони повинні бути обов'язковим елементом захисту кожного будинку. Однак слід пам'ятати, що, наприклад, розбивання скла у вікні не активує цей датчик. Для такого виду пошкоджень необхідно встановити акустичні детектори.

Читати також