Кондиціонери для дому та квартири – що варто знати перед покупкою?

Кондиціонери

Температурний комфорт вдома необхідний для ефективної роботи, навчання, відпочинку, а також для здоров’я усіх членів родини. На жаль, зміна клімату означає, що українці все більше борються з настирливою спекою влітку. Кондиціонер дозволяє знизити температуру в приміщенні до комфортної. Ми розповімо, на що потрібно звернути увагу при виборі кондиціонера для будинку чи квартири. Кондиціонери у Львові можна придбати в інтернет-магазині Lvivholod.com.

Параметри, на які варто звертати увагу

Два найважливіших критерії, які ви повинні взяти до уваги при виборі правильного кондиціонера, – це:

  • площа квартири або будинку,
  • кількість кімнат.

Інтер'єри з великою кубатурою, які часто зустрічаються в приватних будинках та просторих квартирах, вимагають іншого підходу, ніж маленькі дво-, трикімнатні квартири, а тим більше студії. Пристрій із занадто малою потужністю не забезпечить належного рівня охолодження.

Ви також повинні враховувати свої персональні вимоги до кондиціонера. Пристрій потрібен лише для охолодження чи також для обігріву, очищення чи іонізації повітря? Також важливо, чи буде кондиціонер у квартирі або будинку інтегрований з системою вентиляції. Візьміть це до уваги перед покупкою, щоб пристрій виправдав ваші очікування.

Спліт чи мультиспліт-система?

Шукаючи інформацію про кондиціонери, ви зустрінете такі терміни, як спліт та мультиспліт-системи. Це не що інше, як варіанти систем кондиціонування. Спліт складається з одного зовнішнього блоку та одного внутрішнього кондиціонера. Простіше кажучи, це система, яка обслуговує одну кімнату. Своєю чергою мультиспліт-кондиціонер складається із зовнішнього блоку та кількох внутрішніх кондиціонерів.

На практиці спліт-версія буде найкраще працювати у приміщеннях на зразок «open space», в тому числі й у квартирах-студіях. Мультиспліт-система рекомендована для багатокімнатних квартир і приватних будинків.

Цікаво, що обидві версії можуть працювати незалежно одна від одної. Їх можна використовувати, наприклад, у дворівневих квартирах та двоповерхових будинках. На поверсі з відкритим простором (вітальня з кухнею) відмінно працюватиме спліт-кондиціонер, а там, де є окремі кімнати, з успіхом може використовуватися варіант мультиспліт. Кожне з рішень має свою специфіку, тому остаточний вибір як системи, так і потужності кондиціонерів слід робити після консультації з фахівцем.


Читати також