Квіти на 8 березня. Який букет вибрати на жіноче свято?

Квіти на 8 березня

Міжнародний жіночий день відзначають у багатьох країнах світу. Щороку 8 березня квіткові магазини витримують справжню облогу. Не дивно, адже гарний букет – ідеальний подарунок до жіночого свята. Які квіти на 8 березя обрати? Чи має значення їх кількість? І як продовжити їм життя? Ми знаємо відповіді на ці питання!

Який букет на 8 березня?

Чоловіки, приходячи у квітковий магазин, зазвичай вибирають «базові» квіти:

  • тюльпани – можуть бути різних кольорів;
  • гвоздики – абсолютна класика;
  • троянди – вишуканість з натяком на почуття;
  • гербери – трохи забуті, але можуть мати фантастичні кольори, і вони справді чудово пасують для жіночого дня;
  • гіацинт у горщику – провісник весни і чудово пасує як подарунок на 8 березня.

Квіткова лавка Juli пропонує готові композиції з цими рослинами. Якщо ви прагнете здивувати жінку, зробіть акцент на різноманітті й оригінальності. Найкраще підійдуть мікси квітів. Красивий ефектний букет неодмінно вразить одержувача.

Якого кольору квіти для букета?

Багато хто вірить у символізм кольорів. Кажуть, що, наприклад, жовтий означає ревнощі, а червоний – кохання. Однак варто пам'ятати, що колір – не завжди найважливіший. Прикладом може служити жіночий день. 8 березня поширений вибором є жовті тюльпани, які завжди користуються великою симпатією, попри забобони.

Скільки квітів подарувати?

Кількість, звісно ж, має значення. Все залежить від приводу. Вважається, що парна кількість квітів приносить нещастя, а непарна – удачу. Тому намагайтеся дарувати одну квітку, три, п’ять, сім і т. д. Таким чином, ви будете впевнені, що такий букет не зашкодить та не образить одержувача. Винятком з цього правила може стати покупка розкішної квіткової композиції з десятків квіток – тоді точно ніхто не буде витрачати час і сили на підрахунок.

Які квіти стоять у вазі найдовше?

Те, наскільки довго можна насолоджуватися подарованими квітами, залежить від того, як піклуватися про них. Якщо подбати про сприятливі умови — відповідне освітлення і зволоження — то найдовше будуть радувати око гвоздики (у воді вони витримують до 3 тижнів), а найменш довговічні – тюльпани.

Як доглядати за зрізаними квітами відразу після покупки?

Треба не забути якнайшвидше поставити їх у воду. У наступні дні також варто вкоротити гострими ножицями або ножем стебла квітів на кілька міліметрів. Після такої операції вони довше зберігатимуть свій гарний вигляд.


Читати також