Дорогий чи бюджетний: Який Xiaomi вибрати?

смартфони Xiaomi

Xiaomi став надзвичайно популярним брендом на світовому ринку смартфонів – його продажі стрімко ростуть. Однак кількість моделей цього китайського виробника може спантеличити недосвідченого покупця. У цій статті пояснимо відмінності між суббрендами та серіями, такими як Redmi, Mi, Note, Lite або Pro. А замовити обрані смартфони Xiaomi можна в інтернет-магазині StoreInUA.

Чому зростає популярність Xiaomi?

У США китайський виробник явно отримав вигоду з лазівки, яка залишилася після виходу з ринку компанії Huawei через санкції. Що стосується України, то бренд Xiaomi перестав сприйматися покупцями як низькоякісна екзотика з низки причин:

  • смартфони Xioami можна недорого придбати майже в будь-якому магазині мобільного зв'язку,
  • пристрої повністю українізовані,
  • у разі виникнення несправностей можна розраховувати на гарантійний ремонт,
  • проблеми з потоковою передачею HD відійшли в минуле,
  • Android Auto працює бездоганно,
  • завдяки технології NFC можна здійснювати платежі за допомогою Google Pay.

Розшифрування назв моделей

  • Під цим суббрендом Xiaomi продає одні з найдешевших моделей. На відміну від дорожчих смартфонів з OLED-екранами, пристрої Redmi оснащені скромними РК-екранами.
  • Смартфони Mi, такі як Mi 10, належать до вищого класу у модельному ряді Xiaomi. Вони зазвичай підтримують 5G, але це сімейство також ділиться на підгрупи: дешевші моделі зі звичайним РК-екраном мають у назві приставку Lite або Mi T. Всі інші смартфони Xiaomi Mi дорожчі та оснащені контрастними OLED-екранами.
  • Note та Pro: майже в кожній модельній серії Xiaomi також пропонує варіанти Note та Pro, тому придбати можна як Mi Note 10 Pro, так і Redmi Note 9 Pro. Префікс Note у назві не має відношення до якоїсь особливої функції. На відміну від Samsung, смартфони цієї серії не мають екранного стилуса. Префікс Pro з'являється у версіях з більш просунутими технічними характеристиками, у тому числі серед недорогих смартфонів для користувачів-початківців.

Попри схожі назви, армада недорогих смартфонів Xiaomi є досить різноманітною. Кращим смартфоном можна по праву вважати Xiaomi Mi 10 Lite з підтримкою 5G, довговічністю акумулятора, гарною камерою і насамперед яскравим та контрастним OLED-дисплеєм. На увагу заслуговує також модель Mi 10T Lite. Вона дешевша й має найтриваліший час автономної роботи. Якщо ви можете жити без 5G, Mi Note 10 Lite стане хорошим вибором. Початківцям можемо сміливо порекомендувати Redmi Note 8 Pro – лідера серед моделей Xiaomi за співвідношенням ціна-якість.


Читати також