Вибираємо пральну машину

Вибираємо пральну машину

Пральна машина – це техніка, без якої не обходиться жодне сучасне домогосподарство. Щороку виробники пропонують покупцям безліч нових та складних програм прання. Для одних користувачів вони можуть бути дійсно корисні, а для інших – виявитися марною тратою грошей. Зверніть увагу, що інтернет магазин Фокстрот у Дніпрі, окрім дорогих моделей, пропонує й бюджетні пральні машини, які мають усі необхідні функції.

Основні вимоги до пральної машини

Моделі класу люкс зазвичай мають великий барабан, щоб за один цикл випрати максимальну кількість білизни або такі об'ємні речі як подушки, ковдри, простирадла. Вони дозволяють не тільки підібрати програму під конкретний тип тканин (синтетика, бавовна, шерсть або шовк), а й під певний тип одягу (спортивний, дитячий, пуховий, сорочки або джинси). Користувач завжди має можливість самостійно налаштувати програму прання, обравши правильну температуру води та кількість обертів барабана. Такі моделі є ідеальним варіантом для великої родини.

Людям, у яких напружений ритм життя, і яким потрібно часто прати невелику кількість не дуже забрудненого одягу, підійдуть простіші моделі з режимом «швидке прання». Вони також можуть прати бавовняні, синтетичні, делікатні та вовняні тканини. Сьогодні це стандартний набір режимів. За короткий п'ятнадцятихвилинний або тридцятихвилинний цикл можна освіжити сорочки або одяг для занять спортом. Економити кошти на повсякденному пранні можна, зменшивши температуру води й збільшивши час циклу.

Швидкість віджимання впливає результат очищення речей. Пральні машини преміумкласу пропонують максимальну швидкість 1800 обертів за хвилину, але для оптимального очищення кожного конкретного типу тканини потрібні різні швидкості, причому необов'язково найвищі. При виборі пральної машини важливо враховувати кількість налаштувань швидкості віджиму для різних завантажень та різних тканин.

Рекомендації покупцям

Деякі пральні машини мають функції, які можуть вивести досвід використання цим видом побутової на новий якісний рівень:

  • Налаштування відстрочки — дозволяє розпочати та закінчити прання у певний зручний для користувача час. Наприклад, пізно вночі, коли тариф на електроенергію нижчий.
  • Додаткове ополіскування — дозволяє ретельніше ополіскувати речі під час вибраного циклу прання, щоб мийний засіб повністю видалився з одягу. Для алергіків та сімей, де часто перуть дитячий одяг, це найкорисніша кнопка на пральній машині.
  • Захист від дисбалансу – на випадок, якщо вага білизни у барабані буде розподілена нерівномірно (наприклад, надто важкі речі опиняться в нижній частині барабана). Ця функція автоматично запобігає надмірній вібрації пральної машини та допоможе зберегти стійкість барабана. У деяких моделях на табло з'явиться повідомлення про необхідність перекласти речі вручну.

Читати також