Який планшет краще купити у 2023 році

Який планшет краще купити у 2023 році

Подейкують, що планшет у 2023 році може замінити ноутбук. Але чи правда це? Як на наш погляд, в інтернет-магазині Експерт, то цим двом пристроям все ще є куди рости і як змінюватися. Тому й підбирати їх потрібно з розумом і для своїх потреб.

Проте будьмо реалістами: навіть якщо ви плануєте працювати тільки з планшетом Apple, вам все одно знадобиться ноутбук. Навіть якщо навпаки, наприклад, робота вимагає малювання (графічний дизайн, 3D-дизайн, моушен, дизайн інтерʼєру і т. д.), все одно знадобиться планшет Xiaomi, Microsoft, Lenovo тощо. Тому що у цих пристроїв є свої плюси та мінуси, які неможливо ігнорувати професіоналу.

У цій статті ми зібрали поради про те, як обрати кращий планшет у 2023 та які з моделей ліпше купити. Сподіваємося, що вам цей порадник допоможе.

Який планшет купити для навчання

Тут потрібно чітко розуміти, для якого навчання вам необхідно пристрій. Якщо це графічний дизайн, краще обирати з графічних планшетів Wacom чи iPad, якщо це навчання у школі, підійде і базова модель з доступом до камери та простий стилус.

Дитині у школу немає потреби купувати дорогий планшет iPad останньої моделі на чипі M2 і з новим дисплеєм. Навіть якщо у вас є така можливість, це недоцільно. Дитина може загубити його, розбити і всі можливості 100% не використає. Тому, відштовхуючись від базових потреб, зважайте, щоб модель підтримувала оновлення програм, де проходять навчання, мала хорошу камеру й акумулятор. Це може забезпечити і недорогий Andriod-планшет за ціною до 10 000 грн.

ТОП-5 планшетів для навчання у школі та студентів

  1. Apple iPad Air 4.
  2. Samsung Galaxy Tab S8.
  3. Lenovo Smart Tab M10 Plus.
  4. Microsoft Surface Go 2.
  5. Xiaomi Pad 5.

Найкращий планшет для перегляду фільмів

Багато користувачів шукають планшет лише для перегляду фільмів чи серіалів. Це може бути як альтернатива, щоб взяти з собою у дорогу, літак або щоб не тримати під рукою ноутбук чи телефон. Тоді основні характеристики, які мають вас хвилювати, – розмір дисплея, час роботи від акумулятора та вага (щоб не було надто незручно переносити пристрій із собою).

Звичайно, якщо ви хочете дивитися фільми з неймовірним зануренням, тоді має сенс вибір матриці дисплею (OLED, AMOLED, IPS). Проте в основному потокові сервіси дають невелику якість для завантаження, тому ми рекомендували б не купувати дорогий пристрій для цих цілей.

ТОП-5 планшетів для перегляду фільмів

  1. Microsoft Surface Pro 9.
  2. Samsung Galaxy Tab S8+.
  3. Nokia T10 Tablet.
  4. Apple iPad Air 4.
  5. Apple 2022 iPad Pro (12.9-Inch) – варіант преміум.

Найкращий планшет для графічного дизайну

Для графічних дизайнерів головне не тільки планшет. 70% всієї роботи ви робитимете стилусом. Найкращий стилус вже не один рік поспіль — Apple Pencil 2. Ви можете бути незгодні з цим твердженням, але із 10 дизайнерів принаймні 8 скажуть вам, що малюють на iPad за допомогою Apple Pencil. Тому для графічних дизайнерів ми рекомендуємо планшети Apple.

ТОП-5 планшетів для графічного дизайну

  1. Apple iPad Air 5.
  2. Apple iPad Pro (M1).
  3. Apple iPad Pro (M2).
  4. Apple iPad Air 4.
  5. Apple iPad (2021) – бюджетний варіант.

Якщо плануєте займатися анімацією чи 3D у майбутньому, краще обрати iPad з потужнішим процесором (М1 чи М2). Якщо ви тільки починаєте, беріть б/у з базового бюджетного варіанту, а коли прокачаєте скіли, поновите версію.

Планшети для роботи

Для роботи можна використовувати планшет, якщо у вас більшість задач – це офісна рутина, яка не передбачає серйозних навантажень. Круто, якщо планшет обирає вчитель для формування цікавих конспектів чи проджект-менеджер, щоб під час презентацій ставити задачі з нотатками для кожного. Підійде планшет для роботи й СММ, сімейному лікарю чи архівнику, яким часто потрібно нотувати щось.

Планшет для роботи має бути зручним, компактним і підтримувати всі необхідні вам програми. Інакше в ньому не буде сенсу. Також важливо, щоб він мав потужний заряд акумулятора, щоб використовувати його постійно.

ТОП-5 планшетів для роботи

  1. Microsoft Surface Pro 7.
  2. Samsung Galaxy Tab S8.
  3. Acer Switch 5.
  4. Google Pixel Slate.
  5. iPad mini 6.

Ви можете купити планшет недорого в Україні онлайн та з доставкою у перевірених інтернет-магазинах, одним з яких є магазин Експерт. Перегляньте пропозиції, а також актуальні знижки на сайті постачальника. І не забувайте порівнювати моделі по характеристиках між собою.


Читати також