Як правильно вибрати офісний сейф для бізнесу

офісний сейф для бізнесу

Потреба у зберіганні конфіденційних документів і цінних речей виникає рано чи пізно при веденні будь-якого виду бізнесу. Особливо це стосується діяльності, яка пов’язана з роботою, де паперова документація є особливо цінною. В таких випадках захистити її від посягань сторонніх осіб стає пріоритетом і задачею кожного власника. Для цього найбільш доцільно використовувати спеціальні сейфи для офісу. Svitzamkiv пропонує великий вибір схованок цього типу. В даній статті ми розберемо їх детальніше та дамо важливі поради, на що варто звернути увагу при виборі.

Які бувають офісні сейфи

Сейфів для офісних потреб існує надзвичайно багато. Виробники вивчають потреби покупців і стараються задовольнити кожну нішу. Тому схованки, які використовують в офісах, можуть бути різного розміру, компонування всередині та, звісно, різного ступеня захисту. Проте у більшості випадків є одна спільна риса - конструкція повинна вміщувати документи формату А4. 

Конструкція офісного сейфа може бути:

  • одностінна;
  • зламостійка;
  • вогнестійка;
  • вогнезламостійка.

Одностінні сейфи не несуть особливого захисту від вандальних та інтелектуальних методів зламу. Проте саме поняття схованки в офісі не потребує його. Адже подібні приміщення зазвичай обладнані сигналізацією, відеонаглядом і надійною охороною. У зловмисника не буде ні часу, ні можливості для вдалого пограбування.

Проте якщо потреба існує, то варто звернути увагу на зламостійкі, вогнестійкі та вогнезламостійкі сейфи. Вони забезпечать захист від відомих видів зламу та дії вогню. Останній особливо актуальний, коли мова йде про збереження паперових документів, – температура всередині сейфа під час пожежі не підніметься вище 170°C. Тривалість залежить від сертифікованого класу стійкості. 

Важливим параметром будь-якого сейфа для офісу є його місткість. Особливо це стосується бухгалтерського відділу чи працівників, які мають справу з великою кількістю паперів. Залежно від розмірів схованки можуть бути меблевого чи напольного типу встановлення. Назви говорять самі за себе. Для сейфів, що потребують встановлення на підлозі, важливим є наявність окремого місця в приміщенні. Це важливо враховувати при виборі.

сейф

На що звернути увагу при виборі офісного сейфа для бізнесу

Як ми вже з'ясували, тип конструкції та внутрішній об’єм – це перші аспекти, на які потрібно звертати увагу в процесі вибору сейфа. Окрім безпеки та місткості, також важливим є замок. Через нього власник взаємодіє з сейфом. У випадку бізнес-діяльності це відбувається доволі часто, тому важливо, щоб він був зручним. Загалом, офісні сейфи можуть бути обладнані такими замками:

  • Ключові.
  • Електронні кодові.
  • Механічні кодові.
  • Електронні + ключові. 
  • Біометричні.

Найзручнішими у щоденному користуванні є електронні кодові замки. Власнику потрібно лише пам’ятати код, який необхідно ввести для розблокування дверцят. Бюджетніший варіант – ключовий механізм. Проте він доцільний лише тоді, коли користувач постійно тримає ключ поруч із собою, адже його легко скопіювати для крадіжки.

Найбільш персональний – біометричний замок. Для його відкривання достатньо просто прикласти до зчитувача потрібний палець. Проте сейфи з таким замком коштують доволі дорого, тому підійдуть радше для кабінету директора чи інших керівників.

При виборі офісного сейфа існує чимало й інших, на перший погляд, другорядних нюансів. Якщо у вас є сумніви щодо потрібної моделі, то сміливо звертайтеся до спеціалістів компанії “Світ замків” на сайті, за телефонами 050 074 13 30, 067 624 64 00 або ж на електронну пошту info@svitzamkiv.ua. 

сейф

Який сейф для бізнесу краще вибрати

Відповідь на дане питання залежить від виду діяльності, якою займається ваша компанія. Якщо потрібно зберігати велику кількість паперових документів, то варто звернути увагу на спеціальні офісні сейф-шафи. В решті випадків вистачить сейфів, внутрішній об’єм яких можна використати для зберігання інших речей. Наприклад, у касовому відділі (трейзері) можуть поміщатись печатки, флеш-накопичувачі чи інші активи невеликого розміру. Він зачиняється окремо на ключ. 

Для ювелірних магазинів доцільно обирати сейф із внутрішнім компонуванням, який складається зі спеціальних поличок і шухляд для зберігання великої кількості каблучок, сережок та інших коштовностей.


Читати також