Як вибрати електрогенератор для власних потреб?

електрогенератор для власних потреб

Покупка генератора є ідеальним рішенням у випадках відсутності доступу до електроенергії або у разі перебоїв в електропостачанні у квартирі чи будинку. Залежно від індивідуальних потреб вибір генератора робиться серед різних типів і моделей: з бензиновими чи дизельними двигунами, рамних, інверторних та інших.

Бензиновий або дизельний – який генератор вибрати?

Людина, котра стоїть перед вибором електрогенератора, насамперед повинна враховувати вид палива, на якому буде працювати пристрій. Вигідною довгостроковою інвестицією стане дизельний генератор, адже він відрізняється меншою витратою палива. З іншого боку, прилади з бензиновим двигуном легші та мобільніші. Таким чином, бензиновий генератор може бути кращим вибором для людей, які часто переносять генератор з місця на місце.

Інверторний генератор

Ще один вид електрогенератора - інверторний. Його вирізняє насамперед тиха робота – інтенсивність звуку становить приблизно 65 дБ. Завдяки особливій конструкції інверторний генератор споживає менше палива, ніж традиційний двигун. Варто зазначити, що ці пристрої невеликі, набагато легші (вага приблизно 20 кг) і надзвичайно зручні, що робить їх ідеальними для використання в умовах відпочинку на природі. Чудовим прикладом є інверторний бензиновий генератор Black&Decker.

Генератор 2000/2200W (BXGNI2200E) – це мобільний пристрій з максимальною потужністю 2.2 кВт, який відмінно підходить як для використання вдома, так і в місцях, де немає доступу до звичайного джерела живлення. Дана модель чудово підходить для живлення таких пристроїв:

  • комп’ютерів,
  • електроприймачів,
  • зварювальних апаратів,
  • електроінструментів,
  • освітлення,
  • електричних печей,
  • помп тощо.

Запуск пристрою здійснюється висувним стартером. Цифровий перетворювач електричного генератора створює чисту синусоїду без шумів і гармонік, що робить генератор придатним для роботи з делікатними електронними пристроями, як-от екрани, комп'ютери або мобільні телефони.

Модель оснащена захистом від перевантаження, що гарантує безпеку під час використання обладнання. Спереду є дві розетки змінного струму (AC) 230 В і одна розетка постійного струму 12 В (DC). Генератор оснащений датчиком масла, який дозволяє двигуну автоматично вимикатися або запобігає його запуску, коли рівень масла низький.

Поділ електрогенераторів – однофазні та трифазні

Обираючи електрогенератор, варто подумати про те, які прилади він буде живити. Однофазного генератора 230 В повинно вистачити для живлення малої побутової техніки. Але треба вибрати пристрій з електронною стабілізацією напруги AVR, що дозволить безпечно живити техніку з чутливою електронікою (наприклад телевізори чи ноутбуки). Для електроприладів великої потужності, як-от електрокотли або електроплити, потрібен трифазний генератор з напругою 400 В.


Читати також