Як розробнику знайти та отримати віддалену роботу в США?

віддалена робота в США

Дефіцит технічних кадрів у Сполучених Штатах продовжує зростати. Згідно з урядовими звітами, щорічно близько 1 мільйона робочих місць у сфері ІТ залишаються вакантними. Чи готові американські роботодавці до працевлаштування віддалених працівників? З якими труднощами пов’язана робота розробника вдома? Відповіді на ці та багато інших питань ви знайдете в цьому тексті.

З якими проблемами доведеться зіткнутися під час пошуку віддаленої роботи в США?

  • Ключ до працевлаштування дистанційного працівника в американську компанію – це ведення ним підприємницької діяльності. B2B – єдиний варіант такого типу співпраці.
  • Ще одна проблема – термін готовності працівника до виконання своїх обов’язків. Американські компанії шукають співробітників «на зараз». Це є не абиякою перешкодою для розробників, які потребують певного часу, щоб розірвати трудові відносини зі своїм попереднім роботодавцем.
  • Проблема ще й у тому, що не всі компанії готові наймати віддалених працівників з-за кордону, але ситуація в США в цьому плані набагато краща, ніж у Європі. Достатньо поглянути на кількість вакансій на сайті для пошуку віддаленої роботи Crossover: https://www.crossover.com/job-roles/software-engineering.

Що допоможе отримати віддалену роботу в США?

Допомогти може досвід роботи в конкурентних компаніях на аналогічній посаді. Також важливу роль відіграють різні види сертифікатів (деякі платформи, на яких працюють розробники, пропонують можливість сертифікації в різних аспектах роботи). Завдяки таким платформам часто перша віддалена робота знаходить працівника сама. Наприклад, back-end розробники можуть розмістити своє резюме тут: https://www.crossover.com/job-roles/back-end-developer. Нерідкі випадки, коли американські компанії самі надсилають працівникам електронні листи про те, що вони шукають такого співробітника і можуть запропонувати дуже вигідні умови.

Також важливо мати хороший профіль LinkedIn із поточним досвідом і навичками. Без цього немає шансів потрапити в поле зору хороших компаній. Крім того, варто бути активним в інтернеті - в групах та на галузевих порталах - або ж вести власний блог (на професійні, а не приватні теми). Все це дозволяє потенційним роботодавцям перевірити кандидата та мати уявлення про його навички ще до фактичного контакту.

Поради розробникам, які шукають віддалену роботу в США

Насамперед варто ознайомитися з очікуваннями потенційних роботодавців у США. С# розробники можуть зробити це тут: https://www.crossover.com/job-roles/c-sharp-developer.

Зважте, чи підходить вам така робота. У випадку віддаленої роботи виникають зовсім нові проблеми, які не зустрічаються в офісному середовищі:

  • необхідність організувати свій робочий день (щоб восьмигодинна робота не виявилася дванадцятигодинною через часті перерви),
  • ускладнене спілкування з колективом (ви не зможете підійти до когось особисто і поговорити),
  • у багатьох випадках необхідність самостійно подбати про власне робоче середовище.

Комунікативні навички повинні бути на дійсно високому рівні, щоб здобути й залишатися на такій роботі. Це пов'язано з тим, що через інтернет набагато важче спілкуватися з іншими людьми, особливо іноземцями. Важливим є, звичайно, ваш рівень англійської мови. Недостатньо вміти лише читати й писати технічну документацію. Коли ви працюєте в американській компанії, то повинні налагодити хороше спілкування з людьми звідти.


Читати також