Три причини того, що ваш MacBook пора замінити

MacBook

Макбук — це універсальний пристрій, що однаково добре підходить для повсякденного використання, вирішення професійних і творчих завдань. Одна з переваг гаджета — довговічність, пристрої підтримуються Apple 6-7 років, і навіть по закінченню цього терміну ви будете отримувати оновлення системи безпеки. Але ніщо не вічне, й одного разу вам доведеться замінити лептоп. Розповідаємо, як визначити, що ноутбуку час «на відпочинок».

Ви відчуваєте проблеми з програмним забезпеченням 

Якщо MacBook працює на старішій версії macOS і не оновлюється вже кілька років — це все ще хороший гаджет. Навіть застарілий софт не вирок ноутбука, він справно працює, а отже, пристрій продовжує виконувати повсякденні завдання.

Труднощі виникають у момент, коли сторінки в браузері відображаються не так, як потрібно, а нові графічні елементи змушують процесор нагріватися, попутно запускаючи систему охолодження.

Ще гірше, якщо критичне програмне забезпечення не може бути встановлено на вашу версію macOS. У цьому разі ви втрачаєте частину функцій і розумієте, що немає іншого виходу, крім як оновити MacBook.

Вам складно відремонтувати MacBook 

Макбуки стійкі до зносу, але будь-який компонент має обмежений ресурс. Розглянемо найпоширеніші причини несправностей ноутбуків Apple:

  • екран — через деякий час з'являються засвітки, вигорають пікселі або екран тріскається;
  • акумулятор — за рік або два максимальна місткість знижується до 80% від початкової;
  • процесор — серйозний перегрів призводить до деградації кремнієвого кристала, у кращому разі чип не може працювати на максимальній частоті.

У топі ламання часто значаться неробочі інтерфейси, динаміки, що «хриплять», і клавіатура, що «залипає». Якщо в авторизованому сервісі Apple вам кажуть, що «оригінальних деталей немає, можемо запропонувати копію», або вартість ремонту неймовірно висока, простіше купити новий лептоп, ніж намагатися продовжити «життя» старого.

Вам не вистачає вільної пам'яті

Ера портативних комп'ютерів Apple припала на час бурхливого розвитку технологій. Вимоги до «заліза» змінювалися щороку, і якщо різні покоління процесорів Intel не так сильно відрізнялися в продуктивності, то потреба в більшому обсязі накопичувача постійно зростала.

Зараз розмір мультимедіа та файлів багаторазово збільшився, 128 або 256 Гб пам'яті — недостатньо для комфортного використання MacBook. Ви все ще можете видаляти непотрібні дані, копіювати їх у хмарні сервіси або на зовнішні накопичувачі, але постійне маніпулювання файлами — це не те, що асоціюється з приємним користувацьким досвідом. Особливо коли доводиться думати про вільний простір щодня.

Користувацький досвід понад усе

Якщо ви помітили одну ознаку, не потрібно тут же замовляти новий лептоп. Імовірно, у вас є можливість усе виправити. Але пристрій, який щодня створює проблеми та не виконує поставлені завдання, точно потребує заміни. 


Читати також