Якщо дитячий одяг - то лише якісний

дитячий одяг

Батьківство – захоплива справа, але разом з тим дуже недешева. З величезною кількістю нових витрат у батьків може виникнути спокуса заощадити, обравши дешевший дитячий одяг. Але в довгостроковій перспективі це помилкове рішення як з фінансової, так і з екологічної точки зору. У цій статті ми розповімо, яким має бути одяг для немовлят та де його вигідно купувати.

Якість має значення

Батьки повинні обирати для своїх малюків лише якісний дитячий одяг, який відповідає наступним критеріям:

  • безпечний для чутливої шкіри малюка, щоб не викликав подразнень та алергії;
  • пошитий відповідно до рекомендацій неонатологів, тому є максимально комфортним;
  • довговічний, тобто може згодитися для наступної дитини;
  • є «екофрендлі», тобто безпечний для навколишнього середовища.

Дитячий одяг та пелюшки, які виготовлені з високоякісних матеріалів, як-от муслін чи вовна альпаки, більше підходять для ніжної дитячої шкіри, ніж дешеві синтетичні матеріали. Ці матеріали на 100% гіпоалергенні та дуже приємні на дотик. Унікальні теплові якості натуральної тканини допомагають зігріти малюка, коли холодно, та не дати перегрітися, коли спекотно. Це важливо, оскільки новонароджені не можуть самостійно регулювати температуру свого тіла.

Якщо правильно доглядати за одягом немовляти, він збереже свій хороший вигляд протягом багатьох років і може передаватися іншим дітям. Це ідеальний варіант, якщо в сім’ї планують другу дитину, адже батькам не доведеться витрачати кошти на новий гардероб. Низькоякісний синтетичний одяг, який носиться протягом короткого періоду часу, а потім викидається, завдає значної шкоди навколишньому середовищу. Купуючи якісний дитячий одяг, батьки борються з негативними наслідками явища під назвою «швидка мода».

Перший одяг немовлят

Одяг для новонароджених настільки гарний, що батькам буває важко стриматися від покупки всього, що сподобалося. Проте слід дотримуватися поміркованості. Ось список базових речей, які будуть потрібні у перші три місяці життя малюка:

  • Боді – бувають з рукавами та без. Для останнього варіанту обов’язково варто придбати рукавички-царапки, оскільки новонароджені не контролюють свої рухи і можуть пошкодити нігтиками свою ніжну шкіру.
  • Чоловічки – бувають із застібкою блискавкою або на кнопках. Обидва варіанти допустимі, якщо застібка вшита навскіс, щоб не травмувати пуповину дитини.
  • Шапки-біні – деякі моделі мають вузол у верхній частині, який можна регулювати відповідно до розміру голівки.
  • Шкарпетки – потрібні усім малюкам незалежно від пори року їх народження, адже у немовлят дуже мерзнуть ніжки.
  • Одяг для урочистої події – це може бути комплект на виписку з пологового будинку чи одяг для хрещення. Тут батьки можуть обирати з великого асортименту, представленого в інтернет-магазині Mumami.

Читати також