CinemaLab в Харкові

CinemaLab. Польські кінодіячі. Харків. Афіша 2019

З 7 по 27 жовтня вперше буде проведено CinemaLab з польськими кінодіячами в Харкові!

Освітня програма побудована як серія майстер-класів та практичних занять від польських провідних кінодіячів для 10-ти режисерів зі всієї України. Режисери будуть обрані для навчання на конкурсній основі через open-call. Освітня програма реалізується Academy of Visual Arts Kharkiv за підтримки Українського культурного фонду

У жовтні на українських кінематографістів чекає унікальна можливість ‒ для режисерів, які мають досвід у виробництві кіно, працюють над повним метром 7-27 жовтня вперше буде проведено CinemaLab з польськими кінодіячами в Харкові. Чекаємо учасників зі всієї України

За двадцять один день кінолабораторії режисери разом з експертами пройдуть майстер-класи та попрацюють з кіновиробниками над індивідуальними проектами. Для проведення лабораторії від Польщі запрошені сценарист, режисер, оператор, режисер з монтажу, продюсер, спеціаліст з маркетингу та пітчингів, що вже здобули світове визнання.

CinemaLab з ігрового кіно допоможе підготувати проект до міжнародних пітчингів: попрацювати над синопсисом, трітментом, логлайном, сценарієм, віднайти візуальне рішення майбутнього фільму, підготуватись до зйомок тізеру.

Польські тьютори, які вже підтвердили участь:

Kasia Boniecka (режисерка монтажу, серед нагород: премія IDFA ARRI за "Коли цей вітер зупиниться", Гран-прі Варшавського кінофестивалю за "Перший поляк на Марсі" та Гран-прі Міжнародного фестивалю незалежного короткометражного кіно у Відні за "Літати чи не літати")

Joanna Solecka (маркетинговий стратег, експертка Torino Film Lab у галузі формування аудиторії). Серед останніх фільмів, кампанією яких вона займалася, були: художній анімаційний фільм Another Day of Life (переможець EFA 2018) та фільми для молодих глядачів My Extraordinary Summer with Tess (Спеціальне згадування журі, Берлінале 2019) та Invisible Sue (Cinekid 2018).

Marta Konarzewska — (сценаристка, дослідниця культури, феміністка. Вона є автором сценарію радіоп’єси "Polo połyk" (режисерка Olga Chajdas). Працювала над лібретто опери про Ганну Гродзьку (разом з Piotr Pacewicz), сценаріями фільмів (включаючи “Nina” режисерки Olga Chajdas, “Wszystko, czego dziś chcę” режисерки Agnieszka Glińska та “Marynarz” режисера Wojciech Tubai)

В програмі CinemaLab передбачені блоки зі сценарної справи, режисури, операторської майстерності, монтажу, маркетингу, продюсування, фінансового планування, інтелектуальної власності та авторських прав, пітчингу. Як результат, кожен учасник впродовж лабораторії перетворить ідею фільму на пакет документів, необхідних для презентації фільму на міжнародних пітчингах та фестивалях. Лабораторія закінчується презентацією проектів для польських тьюторів.

Усі заняття будуть проходити англійською мовою. Участь безкоштовна для 10 режисерів, яку будуть обрані на конкурсній засаді.

Для подачі заявки на участь, будь ласка, заповніть форму тут: https://bit.ly/2GspfqV

Будь ласка, надішліть вашу заявку до 30 вересня 2019 року. Результати будуть оголошені 4 жовтня 2019 року. Старт лабораторії 7 жовтня. За додатковою інформацією звертайтесь за адресою avakharkiv@gmail.com.

Academy of Visual Arts Kharkiv займається розвитком альтернативної освіти в сфері мистецтв, зокрема готує майбутніх кінодіячів на авторських програмах з практикуючими спеціалістами.

Український культурний фонд ‒ державна установа, створена з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір.


Читайте также