22-09-2021 Мистецтво 190

Леонід Іванович Царицинський - художник-антифашист

Леонід Іванович Царицинський. Світлана Квітка. Поліна Жеребцова

Доля однієї людини може вплинути докорінно на життя інших людей.

Приклади з життя легендарних людей надихають на усвідомлене проживання свого життя. Пам'ятати, для чого ти прийшов на цю Землю і знайти зв'язок зі своєю душею.

Пропоную всім моїм читачам подивитися відео, присвячене Леоніду Івановичу Царицинському.

Георгій Стоцький часто в складних обставинах згадував ім'я свого старшого друга по Грозному - Леоніда Царицинського.

Царицинський Л.І. «Нас залишалося тільки троє ...»Царицинський Л. І. «Нас залишалося тільки троє...»

Це настільки унікальна, героїчна особистість. Дуже боляче, що чеченська війна забрала архіви, документи, картини. І я дуже вдячна Поліні Жеребцовій, яка відновлює та увічнює в історії ім'я Леоніда Царіцинського. Це і розвідник, і художник-новатор, і філософ, і безстрашний в'язень Бухенвальда, активний учасник французького Опору, ініціатор повстання в Бухенвальді, і людина, котра відновила своє здоров'я за допомогою самвидавних робіт по східним практикам йоги. У цієї людини стільки досягнень і в особистому, і в духовному житті!

Гори і Орел. Леонід ЦарицинськийГори і Орел. Леонід Царицинський

Чоловік стільки випробувань пройшов і залишився людиною!!!

Боляче знати, як радянська влада розправлялася зі справжніми Героями життя. З Бухенвальда Леон вийшов своїми ногами, а після катівень радянського концтабору ... ледве живим залишився. Завдяки зверненням до радянського уряду антифашистів-інтернаціоналістів. Подумати тільки, що б було, якби Царіцинському не вдалося дивом передати звісточку про себе європейським друзям.

Світлана Квітка


Читайте также