Вибір душової кабіни. Що треба врахувати?

Вибір душової кабіни

Вибір душової кабіни може викликати певні труднощі з огляду на широкий асортимент представлених моделей. Душові кабіни відрізняються не лише за розміром чи формою, але й за стилем. Насправді деталей, на які варто звернути увагу, набагато більше.

Рекомендації щодо вибору нової душової кабіни

Перерахуймо все те, що обов’язково слід врахувати, вибираючи душову кабіну для ванної кімнати у квартирі чи будинку.

  • Розмір. Залежно від загального розміру ванної кімнати й того, скільки простору покупець готовий виділити душовій зоні, можна обрати компактні душові кабіни (розміром 700х700 мм) чи великі тристоронні (розміром 1600х1600 мм). Найпростіший спосіб підібрати розмір – зробити розмітку на підлозі та виміряти довжину і ширину.
  • Форма. Існує широкий вибір душових піддонів, які можна використовувати для створення душової кабіни - від стандартної квадратної чи прямокутної форми до навіть п’ятикутної. Можна додати ванній кімнаті м’якості, обравши квадратну форму з плавним вигином переднього краю. Це також додасть простору в кабінці.
  • Розміщення. Душову кабіну зазвичай найефективніше розмістити у кутку. Проте дизайнери іноді пропонують виділити душову зону й розмістити її, для прикладу, в центрі кімнати біля стіни. Якому б розміщенню ви не надали перевагу, існує величезна різноманітність корпусів, щоб втілити будь-яке нестандартне бачення в життя.
  • Тип дверей. Щоб додати простору в ванній кімнаті, варто розглянути двоскладні розсувні або двостулкові двері. Завдяки своїй конструкції вони ідеально підходять для невеликих приміщень. Двері на петлях або поворотні двері можна розглядати, якщо у вас простора ванна кімната.

Визначившись з основними критеріями, можна перейти до огляду каталогу зі стилями душових кабінок. Зазвичай покупці шукають витончений сучасний дизайн. Це можуть бути прості прозорі кабінки або ж з візерунками на стінках. У кожному ціновому діапазоні представлені десятки моделей.

Надійність і довговічність душових кабін

Товщина скла більшості сучасних душових кабін становить 6 мм, 8 мм або 10 мм. Чим вона більша, тим міцнішою буде уся конструкція. Зазвичай клієнти обирають золоту середину, скло товщиною 8 мм, адже 6 мм – це доволі бюджетний варіант, а товщину 10 мм пропонують лише преміальні бренди. Скло може додатково бути захищеним прозорим покриттям, яке відштовхує бруд і вапняний наліт.

Душові піддони зі свого боку створюють міцну та довговічну основу для душових кабін. Найпопулярнішим варіантом, який славиться довговічністю, є кам’яні піддони. Найдешевшими та водночас найменш якісними є піддони, повністю виготовлені з легкого акрилового матеріалу. Вони мають тенденцію зміщуватися, що може призвести до пошкодження ущільнювачів душу.


Статья подготовлена по материалам сайта интернет-магазина Лео Керамика

Адреса:    м. Львів – кільцева дорога. с. Пасіки Зубрицькі, вул. Б.Хмельницького, 5
Телефон колл-центру:    0 800 21 88 55
Телефонуйте нам:    ПН-ПТ: 9:30-18:00, СБ: 10:00-17:00
Відділ продажу:    sale@leoceramika.ua
Телефон:    032 226 77 80


Читайте также