22-12-2022 Розваги 409

6 ігор про часові петлі, в які хочеться повертатися знову і знову

6 ігор про часові петлі, в які хочеться повертатися знову і знову

Застрягти в часовій петлі і переживати заново один і той же день - що може бути більш захоплюючим?

Часові петлі – це класичний мотив, який навряд чи втратить актуальність. Так званий День бабака, коли головний герой переживає ті самі події, з одного боку, досить захоплююча історія, з іншого – неймовірно нудна. У цьому вся парадокс.

Про тимчасові петлі продовжуватимуть знімати кіно – чого варті нещодавні «Зависнути у Палм-Спрінгс», «День курка» або «Життя матрьошки». Ну і звісно, про тимчасові аномалії не припинять робити ігри. Про них ми зараз і поговоримо.

Але перш, ніж ми почнемо, давайте на момент замислимося, що сама по собі природа більшості ігор - це і є тимчасова петля. Головного героя вбивають і він повертається на вихідну позицію. Нескінченний цикл з діями, що повторюються, але, як це не дивно, ми і не хочемо його переривати.

Deathloop (2021)

Платформи: PS5, Windows

Почнемо, мабуть, одразу з хардкорного та сучасного шутера від Bethesda та Arkane Studios. У Deathloop вам доведеться перетворитися на персонажа на ім'я Кольт, професійного вбивцю, у якого в арсеналі смертоносна зброя та прокачані фізичні навички.

Головне завдання Кольта - убити всіх поганих хлопців до півночі, і, якщо це вийде, часова петля, в яку він потрапив, розірветься. Якщо ні – все повернеться на свої кола.

Super Meat Boy (2010)

Платформи: MacOS, PS4, Android, Windows, Xbox One, Switch, Wii, Wii U

Super Meat Boy – не зовсім про тимчасові петлі, проте його хардкорність змушує гравців регулярно проходити ті самі рівні по кілька разів. Особливість гри ще полягає в тому, що під час повторного проходження рівня ви можете спостерігати за минулими провальними спробами.

Groundhog Day: Like Father Like Son (2019)

Платформи: PS4 VR, Microsoft Windows

Це гра у віртуальній реальності, заснована на старій комедії 1987 «Який батько, такий син». Тут вам доведеться перетворитися на Філа Коннорса - молодшого і почати проживати один і той же день. Цього дня вам треба буде робити всякі корисні справи, ставати пристойною молодою людиною та іншими способами виправдовувати очікування оточуючих.

The Forgotten City (2021)

Платформи: PS4, PS5, Xbox Series X і Series S, Xbox One, Windows, Switch

Так вийшло, що The Forgotten City – це повноцінна гра, натхненна однойменним модом для Skyrim. Події «The Forgotten City» відбуваються у міфічному Стародавньому Римі, де могутні боги вирішили перетворювати всіх людей на золоті статуї, якщо хтось із них вчинить гріх. Зрозуміло, що утримуватися від гріховних спокус виходить далеко не у кожного, тому щоразу, як це відбувається, гравець повертається до початку.

На щастя, при цьому він має можливість залишити предмети з минулого та корисну інформацію, отриману раніше.

Outer Wilds (2019)

Платформи: PS4, Xbox One, Nintendo Switch, Windows

У цій історії гравцям доведеться відправитися в сонячну систему, яка існує в межах 22-хвилинної петлі часу. Остання її хвилина закінчується яскравим спалахом, що призводить до руйнування всього довкола. Однак з кожним новим циклом у гравця з'являється більше інформації про таємниче місце, де він знаходиться.

12 Minutes  (2020)

Платформи: PS4, PS5, Xbox One, Switch, iOS, Windows, Xbox Series X and Series S

Дії гри (тривалістю 12 хвилин, що повторюються) розгортаються в квартирі. Протягом цього часу дружина головного героя повідомляє йому про те, що вагітна, але цей момент перериває поліцейський, який вривається у квартиру та звинувачує її у вбивстві. Після цього він вбиває головного героя і все починається наново.

З кожним разом ви вивчаєте простір і послідовність дій, сподіваючись розірвати петлю і запобігти трагічним подіям.


Читайте также